«Το Νο 32730 – Η Οδύσσεια ενός ομήρου» ξεδιπλώνεται στη Ν. Ιωνία
Πολιτισμός

«Το Νο 32730 – Η Οδύσσεια ενός ομήρου» ξεδιπλώνεται στη Ν. Ιωνία

Το βιβλίο του δημοσιογράφου, συγγραφέα, Κώστα Χαλέμου, «Το Νο 32730 – Η Οδύσσεια ενός ομήρου» παρουσιάζεται την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4).

Το βιβλίο βασίζεται στη μαρτυρία ενός ομήρου του Μπλόκου της Καλογρέζας που έζησε την κόλαση των στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία.

Η συγγραφική αυτή προσπάθεια μπορεί να θεωρηθεί και ως συνέχεια του βιβλίου «Σαν πουλιά τα τουφεκάν», το οποίο είχε ως θέμα του το Μπλόκο της Καλογρέζας. Στις σελίδες του ζωντανεύουν οι δραματικές ώρες των ομήρων στο Χαϊδάρι, πριν και μετά την εκτέλεση των διακοσίων στην Καισαριανή, το ταξίδι με τρένο προς τη Γερμανία, οι εφιαλτικές στιγμές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα καταναγκαστικά έργα, η πορεία θανάτου μετά την εκκένωση του στρατοπέδου, το χτύπημα της μοίρας στα πλοία όπου είχαν αποθηκεύσει κρατούμενους οι Ναζί.

Το «Το Νο 32730 – Η Οδύσσεια ενός ομήρου» είναι το τέταρτο βιβλίο του Κώστα Χαλέμου. Ο συγγραφέας αντλεί τα θέματά του από την τοπική Ιστορία της Νέας Ιωνίας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Προηγήθηκαν, «Το ταξίδι του Ίκαρου», το «Βάρδα Βουλιαμέντο» και το «Σαν πουλιά τα τουφεκάν».

Η παρουσίαση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Ιωνίας για την επέτειο του Μπλόκου Καλογρέζας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ιστορικός, Τασούλα Βερβενιώτη, ο αρχιτέκτονας Νίκος Γαζέπης και ο τέως σχολικός σύμβουλος φιλολόγων, Αρχάγγελος Γαβριήλ. Θα προβληθούν βίντεο με το υλικό που συγκέντρωσε ο συγγραφέας κατά την έρευνά του στη Γερμανία, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Κατερίνα Βακαλοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet