To θέατρο ΡΟΔΑ υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Nήσων και του International Action Art
Πολιτισμός

To θέατρο ΡΟΔΑ υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Nήσων και του International Action Art

Έχοντας συμπληρώσει 33 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον χώρο του πολιτισμού, η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ, με ιδρύτρια τη Μαρία Περετζή, τέθηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Nήσων και του INTERNATIONAL ACTION ART.

«Η αναγνώριση αυτή του έργου της ομάδας αναδεικνύει τη συμβολή της στους στόχους της UNESCO για την προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, της πολιτιστικής πολυμορφίας και την προώθηση της ειρήνης μέσω των τεχνών» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση της η θεατρική ομάδα και προσθέτει: «Η ομάδα ΡΟΔΑ δημιουργεί όλα αυτά τα χρόνια την παράδοση του “Θεάτρου του Ιερού”. Μέσα από μια πλούσια σειρά θεατρικών και μουσικών δραστηριοτήτων, η ΡΟΔΑ προσελκύει το ενδιαφέρον στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την πολιτισμική της δράση. Το ρεπερτόριο της αντλείται από τους μεγάλους μύθους και τα έπη της παγκόσμιας κληρονομιάς, με στόχο να δημιουργήσει μια παράδοση θεατρικής αφήγησης των σημαντικότερων έργων που έχουν επηρεάσει τη διάπλαση του κόσμου μας». 

Στο επόμενο διάστημα, η ΡΟΔΑ θα παρουσιάσει τα «Ελευσίνια Μυστήρια» στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2024. Η μουσικοθεατρική αυτή παράσταση παρουσιάζει μια εκδοχή των δρώμενων σ’ εκείνα τα κορυφαία Μυστήρια της λατρείας της θεάς Δήμητρας.

Προπώληση εισιτηρίων –  https://www.more.com/theater/festival/eleusinia-mystiria-1/

Πληροφορίες: www.rodatheater.gr

Facebook: https://www.facebook.com/rodatheater/

Instagram: https://www.instagram.com/rodatheater/

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet