Ήττα του Χολαργού από την ΑΕΚ, η οποία πήρε την πρόκριση στα playoffs της Basket League
Αθλητισμός

Ήττα του Χολαργού από την ΑΕΚ, η οποία πήρε την πρόκριση στα playoffs της Basket League

Αν και ξεκίνησε πιο καλά τον αγώνα, με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο πρώτο δεκάλεπτο με 27-20, τελικώς ο Χολαργός δεν τα κατάφερε απέναντι στην ΑΕΚ, από την οποία και έχασε με σκορ 88-75, με τους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν το 2-1 και να προκρίνονται στα ημιτελικά των playoffs της Basket League.

Στην ιστοσελίδα της, η ομάδα του Χολαργού αναφέρει:

Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χολαργός γνωρίζοντας στην τελευταία περίοδο την ήττα (88-75) από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο τρίτο (και τελευταίο) παιχνίδι της α’ φάσης των playoffs! Η ομάδα-θαύμα του Άρη Λυκογιάννη έβαλε ξανά δύσκολα στον «δικέφαλο» και με το… καλημέρα βρέθηκε να προηγείται με 21-10 (7.20”), προκαλώντας αμηχανία και έντονο προβληματισμό στους γηπεδούχους.

Ο Χολαργός διατήρησε τον έλεγχο, παρότι αγωνίστηκε ξανά χωρίς τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς μέχρι το 14′ (30-31), με τρίποντο του Γκάρι Τάλτον, ο οποίος μαζί με τον Ζερμέιν Λοβ έκανε ένα συγκλονιστικό πρώτο μέρος (46-44 στο 20′).

Στην επανάληψη, ο Ντούσαν Σάκοτα πήρε τα σουτ από την περιφέρεια (4/4 τρίποντα) και έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ (53-44 στο 22′). Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη αντέδρασαν και πλησίασαν σε… απόσταση βολής (64-61 στο 29′), δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στην τελευταία περίοδο. Εκεί, ο Σάκοτα και ο Λαρεντζάκης έβαλαν τη «σφραγίδα» τους για να μπορέσει η ΑΕΚ να πάρει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά των playoffs, την ίδια στιγμή που ο Χολαργός ολοκλήρωνε μια εξαιρετική πρώτη χρονιά στην Betshop Basket League…

Λυκογιάννης: Δημιουργήσαμε στενές ανθρώπινες σχέσεις στον Χολαργό

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Χολαργού Άρης Λυκογιάννης, υποστήριξε:

«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη και την πρόκριση. Για μας είναι το τέλος μιας εξαιρετικής διαδρομής. Ακόμα και σήμερα αποδείξαμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε. Ήρθαμε να νικήσουμε κι όχι απλώς να παρουσιαστούμε στο γήπεδο. Να ευχαριστήσω τη διοίκηση για τη συνεργασία, τους συνεργάτες μου, και να απονείμω τα εύσημα στους παίκτες. Είχαμε τρομερή χημεία και συνεργασία όλη τη χρονιά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για όσα πετύχαμε. Κάναμε ένα σωρό ρεκόρ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δημιουργήσαμε στενές ανθρώπινες σχέσεις».

Για το αν θα μείνει στον Χολαργό, είπε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πάρω αποφάσεις. Πρέπει να δω πρώτα τι υπάρχει στο τραπέζι. Θα συζητήσω με τους ανθρώπους της ομάδας, θα συζητήσω και με τη Ρούλα, γιατί απόφαση χωρίς τη Ρούλα δεν μπορώ να πάρω!».

Τέλος, για το τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι, σημείωσε:

«Ευχαρίστησα τους παίκτες, αγκαλιές, φιλιά, δάκρυα. Συνήθως το πάρτι το κάνουμε μετά τα παιχνίδια, αλλά φέτος το κάναμε λίγο ανάποδα. Οι επαφές πάντως θα μείνουν».

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 46-44, 67-61, 88-75

ΑΕΚ: (Λούκα Μπάνκι): Γιορκ 10, Εμπάκουε 6, Τζέιμς 2, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 21, Λαρεντζάκης 12, Μωραϊτης, Θίοντορ 11, Σαντ Ρος 13, Ροκαβόπουλος, Χάντερ 13

Χολαργός: (Άρης Λυκογιάννης): Αγκμπελέσε 13, Τάλτον 16, Οκερέαφορ 2, Καλαιτζάκης 1, Φιτζπάτρικ13, Σπυριδονίδης, Κώττας 1, Λοβ 20, Χόκινς 9, Ραλλάτος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet