Επιστρέφει στην Α2 Ανδρών η ομάδα μπάσκετ του Α.Σ. Παπάγου
Αθλητισμός

Επιστρέφει στην Α2 Ανδρών η ομάδα μπάσκετ του Α.Σ. Παπάγου

Μετά από μια εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, με 22 νίκες σε 25 αγώνες, η ομάδα μπάσκετ του Αθλητικού Συλλόγου Παπάγου επιστρέφει και πάλι στην Α2 Κατηγορία Ανδρών.

Μετά από μία σπουδαία αγωνιστική χρονιά, που όπως λένε παίκτες, προπονητές και διοίκηση, οφείλεται κυρίως στο δέσιμο της ομάδας και στο καλό κλίμα που υπήρχε μεταξύ τους, η ομάδα του Παπάγου στέφθηκε πρωταθλήτρια και τυπικά πλέον στον 1ο Όμιλο της Β’ Εθνικής, μετά τον αγώνα με την Πεντέλη στις 8 Μαΐου.

Την άνοδο στην Α2 η ομάδα τη γιόρτασε στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, την Κυριακή 1η Μαΐου, σε ένα Σαλούν κατάμεστο από παιδιά μέχρι και ανθρώπους ηλικιακά πιο μεγάλους, που είχαν την τύχη να ζήσουν τις μεγάλες στιγμές του Παπάγου τις δεκαετίες 80′ και 90′. Προπονητές και παίκτες ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της γιορτής που ετοίμασε η διοίκηση των «Στρατηγών» και που ολοκληρώθηκε με την απονομή ενός συναισθηματικού και ιδιαίτερου Κυπέλλου για την οικογένεια του Α.Σ. Παπάγου. Το Κύπελλο της σεζόν 89-90′, που σήμανε την πρώτη παρουσία του συλλόγου στην Α1 και στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, το παρέλαβε ο αρχηγός της ομάδας Ηλίας Σωφρονάς από τα χέρια του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του Παναγιώτη Φασούλα.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μας και καλή συνέχεια στην Α2. Συγχαρητήρια στους παίκτες, στους προπονητές και στη διοίκηση του Α.Σ. Παπάγου για τη μεγάλη επιτυχία του συλλόγου της πόλης μας», αναφέρει ο σύλλογος.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ομάδα των «Στρατηγών» ιδρύθηκε το 1966 και από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έκανε ευρύτερα γνωστό το όνομα του προαστίου, με τις αθλητικές επιτυχίες της σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Έχει αγωνιστεί στην Α1, στην Α2, συμμετείχε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος το 1990 και στο Κύπελλο Κόρατς, στη σεζόν 1996-1997 και 1997-1998.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet