Tμήμα Μπάσκετ για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού από το Καλαθοσφαιρικό Σωματείο Holargos B.C.
Αθλητισμός

Tμήμα Μπάσκετ για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού από το Καλαθοσφαιρικό Σωματείο Holargos B.C.

Το Καλαθοσφαιρικό Σωματείο Holargos B.C., στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και ευαισθητοποίησης, ανακοινώνει τη σύσταση τμήματος Μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

«Το νέο αυτό εγχείρημα αποτελεί την υλοποίηση μιας ιδέας, που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό και ως κύριο σκοπό έχει την πρόσβαση όλο και περισσότερων παιδιών στον αθλητισμό. Το νέο τμήμα ονομάζεται CHAMPS, γιατί πιστεύουμε ότι αυτά τα παιδιά είναι πρωταθλητές της ζωής και το moto της ομάδας μας είναι “Αθλητισμός για Όλους”», όπως αναφέρει η διοίκηση.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει, αρχικά, με ένα τμήμα, στο οποίο θα ενταχθούν παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) υψηλής λειτουργικότητας, τα οποία φοιτούν στις τάξεις του Δημοτικού (από 6-11 ετών), ενώ σταδιακά θα δημιουργηθούν νέα τμήματα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Οι προπονήσεις θα γίνονται υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων και καταξιωμένων ειδικών του χώρου της Φυσικής και Ειδικής Αγωγής.

Τα συγχαρητήριά του σε αυτή την πρωτοβουλία εξέφρασε ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, μέσα από το κλειστό γήπεδο του Χολαργού «Αντώνης Τρίτσης».

Με επιστολή του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, συγχαίρει την Α.Ε. Χολαργού για την πρωτοβουλία σύστασης τμήματος μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Ειδικότερα, η επιστολή αναφέρει:

«Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του αθλητικού σας σωματείου να δημιουργήσει τμήμα για παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στα παιδιά αλλά και στις οικογένειές τους, με την ένταξή τους στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή του σωματείου σας θα γίνει παράδειγμα και θα δημιουργήσει το ενδιαφέρον και σε άλλα αθλητικά σωματεία να δημιουργήσουν παρόμοια τμήματα, που θα προσελκύσουν τα παιδιά να ενταχθούν στον χώρο και να συμμετέχουν στις αθλητικές εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας έτσι και το κοινωνικό χαρακτήρα που διακρίνει τον αθλητισμό».

Συνοδοιπόροι στη νέα προσπάθεια της ομάδας, θα είναι οι ακόλουθοι:

  • Υπεύθυνος Προπονητής: Νίκος Λινοξυλάκης.
  • Υπεύθυνοι Προγράμματος: Άρτεμις Παναγή, Σπύρος Γιαννάτος.
  • Ψυχολόγος/Υπεύθυνη Ειδικής Αγωγής: Φάννυ Ροΐδου.

Προπονητικό επιτελείο:

  • Παναγιώτης Αποστολάκος.
  • Θάνος Καραθανασόπουλος.
  • Καρολίνα Παπακωνσταντίνου.

Ιατρός: Αθανασία Δεληβελιώτου

Ειδικοί συνεργάτες:

  • Νατάσσα Μπουλούμπαση, ψυχολόγος.
  • Ρένα Πουλάκη, ψυχολόγος.
  • Ελένη Σταμογιάννου, εργοθεραπεύτρια.

Διοικητική μέριμνα:

  • Φώτης Τσώνης, πρόεδρος Δ.Σ.
  • Θεόδωρος Φαράζογλου, ειδικός γραμματέας Δ.Σ.

O Holargos B.C. καλεί όλους τους γονείς, τους χορηγούς, την τοπική κοινωνία, τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου να υποστηρίξουν αυτή την νέα προσπάθεια, όπως αναφέρει η διοίκηση.

Η γραμματεία του Συλλόγου παραμένει ανοιχτή καθημερινά 18:00-21:00 & Σάββατο 10:00-13:00 σε στο Νταμάρι Χολαργού (τέρμα οδός Σύρου, δίπλα στο καφέ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet