ΔΑΣ – ΟΤΑ: Άθλιες εργασιακές συνθήκες στο κεντρικό κτήριο του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

ΔΑΣ – ΟΤΑ: Άθλιες εργασιακές συνθήκες στο κεντρικό κτήριο του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού

Για «άθλιες και πρωτοφανείς εργασιακές συνθήκες στο κεντρικό κτήριο του δημαρχείου» κάνει λόγο η ΔΑΣ – ΟΤΑ Παπάγου – Χολαργού, η οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι υπάρχει έλλειψη επαρκούς θέρμανσης ή ψύξης, επικίνδυνες ηλεκτρικές καλωδιώσεις και γραφεία χωρίς εξόδους κινδύνου.

Ειδικότερα, η ΔΑΣ – ΟΤΑ Παπάγου – Χολαργού σημειώνει πως υπάρχει «παντελής έλλειψη επαρκούς θέρμανσης ή ψύξης με απαρχαιωμένες μονάδες οι οποίες άλλοτε υπολειτουργούν άλλοτε δεν δουλεύουν καθόλου, με χώρους εργασίας οι οποίοι στεγάζονται σε πρώην αποθήκες χωρίς επαρκή αερισμό, με επικίνδυνες ηλεκτρικές καλωδιώσεις, με εισροή υδάτων σε περίπτωση βροχόπτωσης, με δημιουργία θέσεων εργασίας σε κλεισμένα μπαλκόνια, με γραφεία χωρίς εξόδους κινδύνου (Μόλις πρόσφατα εργαζόμενοι και δημότες έμειναν κλειδωμένοι τουλάχιστον μία ώρα στο δημοτολόγιο λόγω βλάβης της μοναδικής πόρτας ασφαλείας».

Ακόμη, η ΔΑΣ – ΟΤΑ Παπάγου – Χολαργού αναφέρει: «Η απαξίωση των εργαζομένων και της δουλειάς μας, που προσπαθούμε να εργαστούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες και κάτω από συνθήκες υποστελέχωσης, έφτασε στο αποκορύφωμά της.

Το δημαρχείο στην οδό Περικλέους θα μείνει χωρίς κλιματισμό, για άλλη μια χρονιά, στην καρδιά του καλοκαιριού, λόγω βλάβης της κεντρικής μονάδας του κτηρίου και που κατά δήλωση της δημοτικής αρχής θα πάρει τουλάχιστον ένα μήνα να αποκατασταθεί. Βέβαια ως “προσωρινή” λύση προτείνονται, όπως και πέρυσι, που “λειτουργούσε” η μονάδα… ανεμιστήρες από τις σχολικές μονάδες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να βρεθεί λύση για άμεση αποκατάσταση και λειτουργία του κλιματισμού στους χώρους δουλειάς μας. Κάτω από συνθήκες καύσωνα και με υψηλές θερμοκρασίες χωρίς κλιματισμό επιβαρύνονται και οι δημότες που εξυπηρετούμε και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αν δεν μπορεί να αποκατασταθεί η βλάβη άμεσα, απαιτούμε την άμεση προμήθεια και εγκατάσταση ανεξάρτητων κλιματιστικών ανά χώρο δουλειάς (γραφείο). Το να εργαζόμαστε σε ανθρώπινες συνθήκες χωρίς να κρυώνουμε τον χειμώνα και να ζεσταινόμαστε το καλοκαίρι δεν είναι πολυτέλεια, είναι στοιχειώδες δικαίωμα μας και θα το διεκδικήσουμε με όλα τα μέσα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet