Για το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων του διακρίθηκε ο Δήμος  Παπάγου-Χολαργού
Κοινωνία

Για το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων του διακρίθηκε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού

Tα Best City Awards 2020 που διοργανώνει η εταιρεία «Boussias», υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 4η χρονιά επιβραβεύουν την καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις ελληνικές πόλεις, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Παπάγου-Χολαργού.

Η επίσημη ανακοίνωση των νικητών αναδεικνύει τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2020, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων, επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού κέρδισε την πρώτη θέση για το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης και Αυτοματοποίησης του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο υλοποιήθηκε με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% (1.011.436,27 kWh / Έτος) και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος (Ετήσια Μείωση εκπομπών CO2: 6.001.103,71 kg CO2), όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Παπάγου-Χολαργού.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η διοίκηση του Δήμου σημειώνει τα εξής:

Αυτό που επίσης εντυπωσιάζει είναι η καταπολέμηση της φωτορύπανσης, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο Δήμος μας γειτνιάζει με τους πρόποδες του Υμηττού, μια περιοχή προστασίας Natura, αλλά και λόγω της πρωτοβουλίας του Δήμου να αποτελέσει πρότυπο στην Ελλάδα για την τήρηση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού «τόλμησε» να προδιαγράψει και να ολοκληρώσει το πρώτο έργο φωτισμού σε αστική περιοχή, με θερμή απόχρωση, χωρίς να μειώσει την ενεργειακή απόδοση του συστήματος φωτισμού και την οπτική άνεση των χρηστών του οδικού δικτύου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet