«Επικίνδυνο γιαπί» το 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού στο πρώτο φετινό κουδούνι σύμφωνα με τους γονείς
Κοινωνία

«Επικίνδυνο γιαπί» το 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού στο πρώτο φετινό κουδούνι σύμφωνα με τους γονείς

Tη δημοτική αρχή Παπάγου – Χολαργού καταγγέλλει το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών του 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού για την εικόνα που παρουσιάζει το σχολείο στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως αναφέρουν οι γονείς οι δύο αίθουσες της οδού Βεντούρη και ο περιβάλλον χώρος τους είναι άκρως ακατάλληλα και επικίνδυνα για τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

«Έχουμε χορτάσει λόγια περί ενεργειακής αναβάθμισης, πρότυπων σχολείων, ιδανικών συνθηκών στα σχολεία του Δήμου, ωστόσο η πραγματικότητα τους διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος και προσθέτει:

«Σκαλωσιές στους πλαϊνούς τοίχους των αιθουσών του σχολείου μας όπου γίνονται ακόμα έργα, μπάζα, σκουπίδια και οικοδομικά υλικά εκτεθειμένα στα προαύλια των αιθουσών, με εύκολη πρόσβαση από τα νήπια, έλλειψη τάπητα στη μία αίθουσα και ακαταλληλότητα του τάπητα στην άλλη, βασικές ελλείψεις σε εξοπλισμό των αιθουσών είναι μόνο τα μέγιστης προτεραιότητας ζητήματα που παρουσιάζει το σχολείο μας, ενώ σήμερα ξεκίνησε η σχολική χρονιά και αύριο πρόκειται να υποδεχθεί παιδιά 3,5 ετών. Ακόμα και η καινούργια αίθουσα, που την ετοιμάζουν εδώ και έναν χρόνο, είναι εντελώς άδεια, χωρίς να έχει συνδεθεί το κλιματιστικό, χωρίς να λειτουργούν τα παράθυρα, χωρίς να υπάρχει κανένα παιδαγωγικό υλικό».

Όπως υποστηρίζει ο σύλλογος όλα τα παραπάνω συμβαίνουν παρά τις συνεχείς οχλήσεις του ίδιου, αλλά και της διεύθυνσης του σχολείου, στις οποίες η απάντηση που δινόταν από τη δημοτική αρχή ήταν ότι «όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους». «Ακόμα και σήμερα», τονίζουν χαρακτηριστικά οι γονείς, «με αυτή την κατάσταση μπροστά στα μάτια μας, με τους γονείς στο σύνολό τους να ανησυχούν για τη σχολική στέγη των παιδιών τους, η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν πως δεν είναι και τόσο άσχημη η κατάσταση, πως θα γίνουν κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορούν να γίνουν και όλα, πως και σε άλλα σχολεία γίνονται αυτά, και άλλα κωμικοτραγικά». Την ίδια στιγμή, οι οι αρμόδιοι παραδέχθηκαν ότι το χρονοδιάγραμμα που υπέγραψε ο Δήμος με τον εργολάβο για τις εργασίες «ενεργειακής αναβάθμισης» στο σχολείο φτάνει μέχρι τον Οκτώβριο, με τη σχολική δραστηριότητα σε πλήρη εξέλιξη.

«Δεν αποδεχόμαστε τη λογική “πάμε κι όπου βγει”, που αντικρίζουμε παντού στην καθημερινότητά μας και τώρα και στο σχολείο των παιδιών μας. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική “κι αλλού έτσι γίνεται”, που είναι η μόνη και μόνιμη απάντηση της δημοτικής αρχής σε οποιοδήποτε αίτημά μας. Δεν αποδεχόμαστε η εκπαίδευση και η ζωή των παιδιών μας να μπαίνει στη ζυγαριά χρονοδιαγραμμάτων, προϋπολογισμών, προτεραιοτήτων» αναφέρει με έμφαση ο σύλλογος και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα -όπως έχουν αναλυθεί από τους εκπαιδευτικούς και τον σύλλογό μας και όχι όπως μπορεί να τα έχουν σκεφτεί εκείνοι- για να εξασφαλιστεί πως τα παιδιά μας αύριο θα βρίσκονται σε ένα ασφαλές, καθαρό, φιλόξενο και δημιουργικό περιβάλλον και να μην αποτυπωθεί σε πολλά παιδιά που ξεκινούν αύριο το σχολείο για πρώτη φορά η εικόνα ότι το σχολείο είναι ένα επικίνδυνο γιαπί»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet