Θεμελίωση του κτηρίου ΚΑΠΗ και Πολυιατρείων Παπάγου
Κοινωνία

Θεμελίωση του κτηρίου ΚΑΠΗ και Πολυιατρείων Παπάγου

Παρά τη βροχή, αρκετός κόσμος παραβρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2020 στην τελετή θεμελίωσης του κτηρίου Πολυιατρείων και Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Παπάγου.

Κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, έκανε λόγο για «χρόνιο αίτημα των κατοίκων» που ικανοποιείται ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημαντική συμβολή των εθελοντών ιατρών που εξετάζουν, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, πάνω από 13.000 δημότες κάθε χρόνο.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον επίτιμο δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Βασίλειο Ξύδη, κατά τη θητεία του οποίου αγοράστηκε το εν λόγω οικόπεδο στη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και Λάρνακος.

Αναφερόμενος στην τρίτη ηλικία και όσους έρχεται να εξυπηρετήσει το ΚΑΠΗ, ο κ. Αποστολόπουλος μίλησε για «μία ζεστή αγκαλιά και ένα στοργικό φιλόξενο καταφύγιο» που θα προσφέρει στους ηλικιωμένους «νέους και σύγχρονους χώρους, έτσι ώστε να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, όμορφα και δημιουργικά».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Κουκής, οι αντιδήμαρχοι Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, Μαρία Καρασιμοπούλου-Δημητριάδου, Δημήτρης Οικονόμου, Βασίλης Σιαμάνης, Μιχάλης Τράκας, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Μαρία Δημάκου και Κατερίνα Γκούμα, η πρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ, Χρύσα Παρίση, και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, Θανάσης Αυγουρόπουλος, και ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Υφαντής, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Χρήστος Πετράκης και Λίλα Σουρανή, και η αντιπρόεδρος Μάρω Πατσαρίση, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Βίκη Νικάκη και Μιμή Ρουφογάλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανάσιος Κούτρας, Ειρήνη Βεντουζά-Παπανικολάου, Γιώργος Πολύδωρας, Μιχάλης Χατζής και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Νικήτας Κεφαλογιάννης, Κατερίνα Κομιώτη, Γιώργος Μάλφας και Μαρία Νικολαΐδου, καθώς και πρόεδροι και μέλη τοπικών συλλόγων και διευθυντές σχολείων.

Παράλληλα, παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Αττικής, Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κεχρής και ο επικεφαλής της παράταξης Με τον Νικήτα, Νικήτας Κανάκης.

Σημειώνεται ότι το νέο κτήριο θα έχει τρεις ορόφους με συνολική επιφάνεια 767,95 τ.μ., υπόγειο επιφάνειας 584,03, και ο περιβάλλον χώρος θα είναι 357,40 τ.μ. Θα περιλαμβάνει 13 χώρους για τη λειτουργία των Πολυϊατρείων και συγκεκριμένα ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων, όπως οδοντιατρικό, γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό, ΩΡΛ, ορθοπεδικό, καρδιολογικό, παθολογικό, νευρολογικό, ψυχιατρικό, ψυχολόγων, μνήμης, κ.ά. Επίσης θα περιλαμβάνει επτά χώρους για τα ΚΑΠΗ, όπως εντευκτήρια, χώρους εργοθεραπείας, ειδικών ενδιαφερόντων, καθώς και άλλους χώρους (κουζίνες, καθιστικά, γραφεία, WC).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet