Έκτακτη συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού
Κοινωνία

Έκτακτη συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 6/8 στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, με τη συμμετοχή του δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, των αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Χολαργού, Χρήστου Πετράκη, Περιβάλλοντος και Καθαρότητας Παπάγου, Μιχάλη Υφαντή, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Ειρήνης Βεντουζά και Τεχνικών Έργων, Ποιότητας Ζωής και Παιδείας, Μιχάλη Τράκα.

Επίσης, συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού, Μαρία Δημάκου και Κατερίνα Γκούμα, αντιστοίχως, ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Θεοχάρης, ο Διευθυντής Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Παναγιώτης Αυγουστάκης, ο επικεφαλής της Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), Στέλιος Φούρναρης και ο αναπληρωτής επικεφαλής, Μήνος Παγώνης.

Ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού σημείωσε ότι ο μηχανισμός του Δήμου είναι σε πλήρη ετοιμότητα και σε επιφυλακή στον Υμηττό όλο το 24ωρο, με τους εθελοντές και το προσωπικό να εκτελούν συνεχείς περιπολίες. Επίσης, ανέφερε ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ, Γιάννη Κωνσταντάτο και τους δημάρχους των γειτονικών Δήμων, με σκοπό τον συντονισμό των δυνάμεων κατά τη σημερινή ημέρα, όπου βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού (ακραίος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς – Κατηγορία Κινδύνου 5).

Ακόμη, ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση για το κλείσιμο του άλσους Χολαργού επί της οδού Ευριπίδου, του πάρκου «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου», των παιδικών χαρών και των κοιμητηρίων Παπάγου και Χολαργού, κατόπιν ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για απαγόρευση πρόσβασης σε δάση και άλση (ΦΕΚ 138/5-8-2021), σήμερα Παρασκευή 6/8  και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας και συγκεκριμένα η συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών προσωπικής υγιεινής. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού (Λ. Περικλέους 55)  Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 έως 22:00 και Σάββατο και Κυριακή από 16:00 έως 22:00 (υπεύθυνη αντιδήμαρχος Ειρήνη Βεντουζά).

Ο Δήμος συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, λόγω και της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας από τις πυρκαγιές.

 Σε περίπτωση που αντιληφθούν εστία πυρκαγιάς, να επικοινωνήσουν αμέσως με την Πυροσβεστική στο 199.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού: 15800, 695 1780959 – Χρήστος Πετράκης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας,  Πυροφυλάκειο ΔΑΠΑΧΟ – 210 6561546, 695 8607005 – Γιώργος Θεοχάρης – προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet