Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού: Άνοιγμα σχολείων σε… δόσεις, χωρίς κανέναν σχεδιασμό
zougla.gr
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού: Άνοιγμα σχολείων σε… δόσεις, χωρίς κανέναν σχεδιασμό

Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Δευτέρα 11/1/2021, η Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού μιλά για ανετοιμότητα από πλευράς της Πολιτείας να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

«Δέκα μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, η πολιτεία δεν έχει κάνει κανένα ουσιαστικό βήμα για να εξασφαλίσει την προστασία των μαθητών από την Covid-19. Δέκα μήνες μετά, το άνοιγμα των σχολείων γίνεται με δόσεις, πρώτα με το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας, χωρίς σοβαρό σχεδιασμό, με συνωστισμό μαθητών μέσα στις σχολικές αίθουσες, αδυναμία εφαρμογής των πρωτοκόλλων για τον καθαρισμό και την υγιεινή, έλλειψη προστατευτικών μέσων και μη εξασφάλιση δωρεάν test για τα μέλη της σχολικής κοινότητας σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος. Αυτές οι συνθήκες θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια και πάλι στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων, με τα σημάδια του 3ου κύματος της πανδημίας δυστυχώς να είναι ήδη ορατά» αναφέρουν οι γονείς.

Μάλιστα, η Ένωση δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Γονέων και των Εκπαιδευτικών, στηρίζοντας τα αιτήματα που από κοινού όλο αυτό το διάστημα έχει διατυπώσει και προβάλλει το σύνολο της σχολικής κοινότητας και συγκεκριμένα, στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στις 2μ.μ. και στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή 15/1, την ίδια ώρα.

Τέλος, καλεί τους Συλλόγους Γονέων και όλους τους γονείς «να σταθούν μαζί, απέναντι στην κοροϊδία του υπουργείου Παιδείας, διεκδικώντας όσα είναι απαραίτητα για την ασφάλεια και την μόρφωση των παιδιών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet