Έργα που χρηματοδοτεί στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού επόπτευσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Έργα που χρηματοδοτεί στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού επόπτευσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Επίσκεψη στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική, με στόχο τόσο να εποπτεύσει τα έργα υποδομών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, όσο και να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Επισημαίνεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού είναι πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του περιφερειάρχη ήταν το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου η Περιφέρεια έχει παραδώσει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ε. Μπούλια, καθώς και με μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, παρουσία και της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Μ. Παγώνη.

Κατά την επίσκεψή του στον Δήμο ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Ηλ. Αποστολόπουλο, παρουσία αντιδημάρχων και στελεχών του Δήμου στο δημαρχείο της πόλης, όπου συζητήθηκε η πορεία των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια, με έμφαση σε αυτά που συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, στα έργα αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων, σε αυτά που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, τα βιοκλιματικά κτήρια, αλλά και με τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τα ολοκληρωμένα έργα αποχέτευσης ομβρίων λεκάνης απορροής στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου και άρσης καταπτώσεων πρανών ρεμάτων, αλλά και το στέγαστρο που τοποθετήθηκε στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στον Λόφο Τσακού. Επιπρόσθετα, επιθεώρησε τα έργα ανάπλασης της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως και της όμορης παιδικής χαράς, που ολοκληρώθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Ακολούθως, μετέβη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, όπου με πόρους της Περιφέρειας έγιναν παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτηρίου. Κατά την επίσκεψή του στις κτηριακές εγκαταστάσεις των 1ου και 6ου Δημοτικών, καθώς και του 1ου Νηπιαγωγείου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά για το πρόγραμμα ανακύκλωσης και να απολαύσει από κοντά έργα τέχνης των μικρών μαθητών τα οποία είναι φτιαγμένα από υλικά ανακύκλωσης. Η σχετική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Green City» που υλοποιεί η Περιφέρεια σε σχολεία της Αττικής. Τον περιφερειάρχη υποδέχθηκε η διευθύντρια σχολείου Αναστασία Τζήκα.

Ο κ. Πατούλης μετέβη και στον κόμβο φωτεινής σηματοδότησης του Δήμου, όπου η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει έργα επισκευής και έκλεισε την επίσκεψή του σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου είχε συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν εκτός, από τον δήμαρχο Ηλ. Αποστολόπουλο, η αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμικής Ανάπτυξης Π. Λεονάρδου, ο αντιπεριερειάρχης Πολιτισμού Β. Γιαννακόπουλος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Νέα Αρχή για την Αττική Ν. Χιωτάκης, Χ. Γαλανοπούλου, Ευαγ. Γιακουμάτου, οι αντιδήμαρχοι Μ. Τράκας και Μ. Υφαντής, ο κοινοτικός σύμβουλος Παπάγου Ν Κεφαλογιάννης και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Πατούλης με πολίτες και φορείς του Δήμου παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Ζωή Ράπτη, Ν. Κεραμέως, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Νίκος Παπαθανάσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Δημήτρης Καιρίδης, Άρια Αγάτσα, η υποψήφια βουλευτής Ν.Δ. Φωτεινή Βρύνα, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Μ. Κουτσογιαννάκης, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαργκάνης, ο Δημήτρης Νικολάου, πρώην δήμαρχος Χολαργού, η Μαρία – Αθανασία Μουντάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παπάγου – Χολαργού, ο Βασίλης Σιαμάνης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Χολαργού, η Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Χολαργού, ο Δημήτρης Τούτουζας, υποψήφιος δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού , η υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου Κρίστη Αγαπητού, ο Βασίλης Ξύδης, πρώην δήμαρχος Παπάγου, ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Κανελλάκης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ν. Καρούλιας, εκπρόσωποι Παναθηναϊκής Συμμαχίας και άλλοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet