Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση σε όχημα Ιταλίδας διπλωμάτη στου Παπάγου
Φωτογραφία: OPEN
Κοινωνία

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση σε όχημα Ιταλίδας διπλωμάτη στου Παπάγου

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε όχημα διπλωμάτη της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/12) στου Παπάγου ανέλαβε την Τετάρτη (8/12) με ανακοίνωσή του ο Πυρήνας Εκδίκησης «Carlo Giuliani».

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Από τις 20/10 ο Αlfredo Cospito διεξάγει απεργία πείνας ενάντια στο καθεστώς βασανιστηρίων που του έχει επιβάλει το ιταλικό κράτος, με το όνομα 41 bis. Ο Αlfredo Cospito είναι αιχμάλωτος από το 2012, έχοντας αναλάβει την ευθύνη για τον πυροβολισμό του Roberto Adinolfi, διευθυντή της Ansaldo Nucleare, ενέργεια που πραγματοποιήθηκε από την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF). (…) Επιλέξαμε να επιτεθούμε στα οχήματα της Α’ Συμβούλου της Ιταλικής πρεσβείας στην ιδιωτική της κατοικία στην οδό Μπλέσσα 68 στου Παπάγου.

Εμφανιστήκαμε τη νύχτα και χαθήκαμε μέσα σε αυτήν λαμβάνοντας έμπρακτα θέση στον πόλεμο που ζούμε. Έναν πόλεμο στον οποίο οφείλουμε να είμαστε στην επίθεση διεκδικώντας το δίκαιο. Προτάσσοντας την επαναστατική αντιβία και τον συνεχή αγώνα. Για τους αιχμαλώτους πολέμου, τις αδελφές μας που δε γύρισαν στο σπίτι, τους κατατρεγμένους αυτής της γης, όσους και όσες αγωνίζονται για έναν κόσμο που χωράει πολλούς κόσμους».

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet