Αναπλάθεται για μεγαλύτερη ασφάλεια η οδός Ζακυνθινού στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

Αναπλάθεται για μεγαλύτερη ασφάλεια η οδός Ζακυνθινού στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Ξεκινά το έργο «Ανάπλαση Οδού Ζακυνθινού για Άρση Επικινδυνότητας» στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για αυτό το πολύ σημαντικό έργο ο Δήμος εξασφάλισε χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 884.981,54 ευρώ, για έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων, καθώς και στη βελτίωση της γενικότερης προσβασιμότητας.

Στόχος του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αναμένεται να κατατεθεί στον Δήμο σύντομα, είναι η άρση της επικινδυνότητας της οδού Ζακυνθινού – όπου εδώ και πολλά χρόνια σημειώνονται ατυχήματα – και η βελτίωση της λειτουργίας του οδικού δικτύου στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται παρεμβάσεις:

  • Στο οδικό τμήμα Νευροκοπίου και Ζακινθυνού από τη συμβολή της πρώτης με τις οδούς Σωρανού του Εφεσίου και Αργυροκάστρου ως τη συμβολή της δεύτερης με την οδό Πίνδου.
  • Στην οδό Ιωνίας από την οδό Κύπρου μέχρι την οδό Σωρανού του Εφεσίου και Αργυροκάστρου.
  • Το έργο περιλαμβάνει διαπλάτυνση και ανακατασκευή  πεζοδρομίων, δημιουργία ποδηλατοδρόμου, οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης,   νέα διαμόρφωση του οδοστρώματος και ασφαλτόστρωση.
  • Για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του οδικού δικτύου δημιουργούνται δύο κόμβοι, ο ισόπεδος κόμβος Κύπρου – Ιωνίας και ο ισόπεδος Κόμβος Οδών Πίνδου – Αργυροκάστρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet