Αν. Αλεξοπούλου: Ραγδαία αύξηση εγκληματικότητας στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού μετά την κατάργηση του Α.Τ. Παπάγου
zougla.gr
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Αν. Αλεξοπούλου: Ραγδαία αύξηση εγκληματικότητας στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού μετά την κατάργηση του Α.Τ. Παπάγου

Η βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών της Ελληνικής Λύσης, Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή, αναφορικά με την επανέναρξη λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Παπάγου, με αφορμή την αύξηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Ειδικότερα, η κ. Αλεξοπούλου σημειώνει τα εξής στη σχετική επιστολή, προς τον αρμόδιο υπουργό:

Κύριε υπουργέ,

Είναι γνωστό, ότι στο πλαίσιο συγχώνευσης διαφόρων Αστυνομικών Τμημάτων ανά την επικράτεια, σύμφωνα με το “σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας”, που παρουσιάστηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, από 16 Ιουλίου 2017 το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου καταργήθηκε και συγχωνεύθηκε με το Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού. Έκτοτε, λειτουργεί το ενιαίο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού, με τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δεσμεύεται δημοσίως ότι, κάτι τέτοιο δεν θα αποδυναμώσει την ισχύ της αστυνομικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως «όλο το προσωπικό, 64 άτομα από το Αστυνομικό Τμήμα και 38 άτομα από το Τμήμα Ασφάλειας συνολικά, θα παραμείνουν στην οργανική δύναμη του Τμήματος, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι περιπολίες πεζών και οχημάτων ανά οκτάωρο».

Κατά τις επίσημες, όμως, στατιστικές της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικότερα δε σε ό,τι αφορά στις καταγραφές των τελευταίων δύο ετών (2019-2020), οι εγκληματικές δράσεις στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού αυξήθηκαν κατακόρυφα, έχοντας φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, τελείως άγνωστα κατά το παρελθόν στη συγκεκριμένη περιοχή. Το γεγονός αυτό προκαλεί, όπως είναι εύλογο, ιδιαίτερες ανησυχίες στους φιλήσυχους κατοίκους της περιοχής, αφού, εκτός του ότι τα σχετικά νούμερα είναι λίαν σοκαριστικά, επιπροσθέτως, η φύση των εγκληματικών πράξεων γίνεται όλο και πιο απεχθής.

Είναι, δε, γενικό το αίσθημα, ότι η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Παπάγου και η συγχώνευσή του με το Α.Τ. Χολαργού ήταν ένα τεράστιο σφάλμα, το οποίο οδήγησε στην απώλεια του αισθήματος ασφαλείας που υπήρχε προηγουμένως στους κατοίκους. Επιπλέον, δε, τούτου, εκ της ιδίας της πραγματικότητας προκύπτει το συμπέρασμα ότι, το ενοποιημένο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού, με τη σημερινή του επάνδρωση, σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει το επίπεδο αποτελεσματικότητας που είχαν τα δύο παλαιότερα τμήματα μαζί.

Κατόπιν όλων αυτών, είναι πια κοινή η διαπίστωση των δημοτών και κατοίκων της περιοχής, ότι η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Παπάγου αποτελεί άμεση ανάγκη για την επανάκτηση του αισθήματος Aσφάλειας και την αποτελεσματικότερη επιβολή της Δημόσιας Τάξης στην περιοχή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  • Προτίθεσθε να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του καταργηθέντος και συγχωνευθέντος με το Α.Τ. Χολαργού, Αστυνομικού Τμήματος Παπάγου;
  • Ποιο άλλο, εναλλακτικό, σχέδιο διαθέτετε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet