Ασφυκτική η κατάσταση στα  δημοτικά σχολεία Παπάγου και Χολαργού όπως καταγγέλλει η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων
Κοινωνία

Ασφυκτική η κατάσταση στα δημοτικά σχολεία Παπάγου και Χολαργού όπως καταγγέλλει η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων

Για «ασφυκτική κατάσταση» που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, καθώς και την άμεση ανάγκη επανασχεδιασμού, χρηματοδότησης και ίδρυσης – κατασκευής νέων σχολικών μονάδων, κάνει λόγο η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου.

Σε εκτενή ανακοίνωσή της, η Ένωση υποστηρίζει ότι επί σειρά ετών ότι οι σχολικές αίθουσες δεν είναι αρκετές για να φιλοξενήσουν το σύνολο των μαθητών. Η δε απάντηση που λαμβάνει, όπως λέει, «είναι να βλέπουμε τη μια μετά την άλλη, αίθουσες ειδικών χρήσεων, τραπεζαρίες ακόμα και αποθήκες και σοφίτες σε ταράτσες, να μετατρέπονται σε… αίθουσες διδασκαλίας, τα δε σχολεία μας, να έχουν μετατραπεί από 8θέσια σε 10θέσια, από 12θέσια σε 18θέσια και πρόσφατα (πέρσι) αποκτήσαμε και το πρώτο 19θέσιο όλης της επικράτειας».

Οι γονείς απαιτούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργείο Παιδείας – Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – ΚΤ.ΥΠ. – δημοτική αρχή) να λάβουν άμεσα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος.

Επίσης, ζητά να πραγματοποιηθεί έκτακτη κοινή συνάντηση με εκπροσώπους όλων των ανωτέρω και τη συμμετοχή της Ένωσης Γονέων, ώστε να τεθούν όλα τα δεδομένα στη συζήτηση και να δρομολογηθούν «πραγματικές και ικανοποιητικές λύσεις, αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί».

Τέλος, καλεί τους Συλλόγους Γονέων της Πρωτοβάθμιας να λάβουν υπόψη τους όλα τα δεδομένα που διαμορφώνονται στα σχολεία του Δήμου, να ενημερώσουν τους γονείς, «να προβάλλουν αντίσταση και να προχωρήσουμε μαζί σε κινήσεις διαμαρτυρίας, ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά για όλα τα παιδιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet