Αυτοψία στον Υμηττό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων
Κοινωνία

Αυτοψία στον Υμηττό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Σε Υμηττό μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, καθώς και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματίας Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε αυτοψία των έργων για την αντιπυρική θωράκιση της Αττικής, καθώς και επόπτευσε τις εργασίες συντήρησης δασικών δρόμων και τοποθέτησης υδατοδεξαμενών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Κατά την επίσκεψή του στον Υμηττό, τον υφυπουργό συνόδευσαν ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Γιάννης Κωνσταντάτος και ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, ενώ «παρών» ήταν και ο αντιδήμαχρος Πολιτικής Προστασίας Παπάγου-Χολαργού, Χρήστος Πετράκης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: 

«Πρόκειται για μια από τις πολλές παρεμβάσεις που κάνουμε στην Αττική και σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε συνεργασία και με τον ΣΠΑΥ. Νομίζω ότι μιλάμε για τα αυτονόητα, για πράγματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Δυστυχώς, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις είχαν καθυστερήσει όλα αυτά τα έργα προστασίας. Ο Υμηττός παραμένει ίσως ο μοναδικός πνεύμονας πράσινου αυτή τη στιγμή στην Αττική και πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να τον σεβαστούμε. Και πρέπει να επισημάνω ότι η δουλειά που γίνεται από τον ΣΠΑΥ, αλλά και από τους δημάρχους, είναι εξαιρετική».

Ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία των Δήμων-μελών του ΣΠΑΥ, στη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κεντρική κυβέρνηση όσον αφορά στην προστασία του Υμηττού, στη σπουδαιότητα της διάνοιξης του δρόμου μεταξύ των Δήμων Παπάγου-Χολαργού και Παιανίας, που επί 20 χρόνια ήταν κλειστός, καθώς και στην πολύτιμη προσφορά των εθελοντών της Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού, αλλά και των υπόλοιπων ομάδων του Υμηττού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet