Α.Σ. Παπάγου: Με περιβαλλοντικό αποτύπωμα το 1ο Park Volley
Αθλητισμός

Α.Σ. Παπάγου: Με περιβαλλοντικό αποτύπωμα το 1ο Park Volley

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Α.Σ. Παπάγου οργανώνει το 1ο Park Volley by A.C. Papagou. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο ΦΟΙΒΟΣ στο πάρκο «Στρατηγού Αλέξανδρου Παπάγου» (είσοδος από οδό Κορυτσάς) με τη συμμετοχή ομάδων βόλεϊ από τον Α.Σ. Παπάγου κι από άλλους συλλόγους.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, θα διεξαχθούν δράσεις με περιβαλλοντικό αποτύπωμα προκειμένου να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για σχετικά θέματα. Αρχικά σε συνεργασία με τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και τη Δασοπροαστασία Παπάγου Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ) θα γίνει ανακύκλωση των μπουκαλιών που θα χρησιμοποιηθούν στη διάρκεια της εκδήλωσης. Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση από εκπροσώπους της ΔΑΠΑΧΟ και του Δήμου για θέματα περιβάλλοντος. Παράλληλα, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ομάδα «Ινστιτούτο για τον κόσμο Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» θα πραγματοποιηθεί η δράση «Άστα να τρέξουν ξανά για καλό σκοπό».

Πρόκειται για δράση που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 2016 κι έχει σκοπό τη συλλογή, την προώθηση και την επαναχρησιμοποίηση αθλητικών παπουτσιών σε διάφορες κοινωνικές δομές. Όπως αναφέρει Ο Α.Σ. Παπάγου, η ιδέα πίσω από τη δράση είναι ότι αυτά τα παπούτσια εφόσον είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση μπορούν να αποκτήσουν μια «νέα ζωή» , ενώ με τον τρόπο αυτό λιγότερα απορρίμματα καταλήγουν στα σκουπίδια. Η ομάδα «Ινστιτούτο για τον κόσμο» από το 2004 συνεργάζεται με πολλούς δημόσιους κι ιδιωτικούς φορείς, προωθώντας κι υποστηρίζοντας δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αεισφόρο ανάπτυξη, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην ενημέρωση και και την εκπαίδευση για θέματα του περιβάλλοντος.

Τα παπούτσια θα συλλέγονται στο πάρκο στο διάστημα 17:30-20:30, σε ειδικά κουτιά προκειμένου να προωθηθούν. Θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε μια σακούλα, καθαρά και σε σχετικά καλή κατάσταση. Η εκδήλωση ξεκινά στις 18:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το 69457 56869 ή το i[email protected].

Όσα παιδιά θέλουν, ανεξαρτήτως συλλόγου ή επιπέδου, μπορούν να φτιάξουν την ομάδα τους και να παίξουν, αρκεί ένας ενήλικας να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα συμμετοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet