Για την Πόλη που μας Αξίζει: Κούλουμα και στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

Για την Πόλη που μας Αξίζει: Κούλουμα και στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Ευχές για τη Σαρακοστή δίνει η παράταξη Για την Πόλη που μας Αξίζει, μαζί με τη δέσμευσή της ότι, εφόσον εκλεγεί στη διοίκηση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού θα καθιερώσει τη διεξαγωγή εκδήλωσης για τα Κούλουμα.

Συγκεκριμένα, η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Τίγκα, επισημαίνει τα εξής:

Θέλουμε να απευθύνουμε σε όλους τους συμπολίτες μας τις πιο θερμές και ειλικρινείς μας ευχές για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή που άρχισε και θα μας οδηγήσει στο Θείο Δράμα και την Ανάσταση. Η Σαρακοστή όπως συνήθως λέγεται που σημαίνει «Μεγάλες 40 Ημέρες», είναι η πιο σημαντική περίοδος νηστείας στο εκκλησιαστικό ημερολόγιο των Ορθοδόξων Χριστιανών, η οποία μας προετοιμάζει για τη μεγαλύτερη εορτή του εκκλησιαστικού ημερολογίου, το Πάσχα.

Με την ονομασία κούλουμα χαρακτηρίζεται ο υπαίθριος πανηγυρισμός της «Καθαρής Δευτέρας». Δεν έχει εξακριβωθεί η  προέλευση της γιορτής αυτής που αποτελεί θρησκευτική γιορτή και κατ΄ αυτή γιορτάζεται η αμέσως μετά το τέλος της Αποκριάς,  έναρξη της Τεσσαρακοστής. Οι γιορτάζοντες τα «Κούλουμα» τρώνε άζυμο άρτο «λαγάνες» ενώ καταναλώνουν κυρίως νηστίσιμα φαγητά που τα λέμε σαρακοστιανά.

Αν κάποιος παρακολουθήσει τις μέρες αυτές τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο διαφόρων δήμων της χώρας, θα διαπιστώσει ότι πάρα πολλοί δήμοι απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους δημότες και κατοίκους τους. Με αυτή την πρόσκληση τους καλούν να παρευρεθούν στο χώρο που θα γιορτασθούν τα κούλουμα, για να διασκεδάσουν, να απολαύσουν παραδοσιακά σαρακοστιανά φαγητά, να χορέψουν και να τραγουδήσουν, ξεφεύγοντας έστω και για λίγο από τη δύσκολη  καθημερινότητά τους.

Τα κούλουμα μπορεί να συνδυασθούν ταυτόχρονα και με άλλες δραστηριότητες όπως κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού και πέταγμά του, μικρό αγώνα δρόμου (δωρεάν) ή και δενδροφύτευση.

Είναι απορίας άξιο γιατί δεν γιορτάζονται και στο Δήμο μας τα κούλουμα. Θα ήταν μια όμορφη ανάσα στους δημότες μας μέσα στα τόσα και τόσα που καθημερινά βιώνουν. Τα κούλουμα δεν είναι μια συνήθης εκδήλωση γιατί πέραν των άλλων προσφέρεται δωρεάν διασκέδαση και φαγητό.

Η δέσμευσή μας:

Να κάνουμε πραγματικότητα από το 2020 τα Κούλουμα και στον Δήμο μας. Χρήματα υπάρχουν, αλλά και ανάγκη παροχής τροφής και διασκέδασης υπάρχει για πάρα πολλές οικογένειες στον Δήμο μας. Η άποψη ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν στον Δήμο μας δεν ισχύει πλέον. Πρόβλημα ουσιαστικό για τη διοργάνωσή τους δεν υπάρχει, πέραν της έλλειψης βούλησης. Βούληση που εμείς έχουμε.

Ήρθε η ώρα να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας.

Ήρθε η ώρα για σοβαρή δουλειά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet