Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Κύπριο ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου
Κοινωνία

Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Κύπριο ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Κύπριο ήρωα, υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, συνδιοργανώθηκαν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε ιερουργούντος του πανιερωτάτου μητροπολίτη Πάφου, κ. Γεωργίου και το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και ολοκληρώθηκαν στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού.

Στις εκδηλώσεις παρέστη ο μακαριώτατος αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Χρυσόστομος Β΄, ο εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Καρσιώτης, οι αρχιμανδρίτες κ.κ. Συμεών Βενετσιάνος και Αρίσταρχος Γκρέκας, ο αιδεσιμολογιώτατος κ. Κωνσταντίνος Στούμπος, ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ταξίαρχος Ιωάννης Λυμπέρης, ο πρόξενος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Ιωάννης Αδάμου, η μορφωτική σύμβουλος της Πρεσβείας της Κύπρου, Νάντια Στυλιανού, ο εκπρόσωπος του ΓΕΘ Κύπρου, αντισυνταγματάρχης Σάββας Παπαγεωργίου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Δημήτρης Στεφανίδης, ο επίτιμος δήμαρχος Χολαργού, Χαράλαμπος Σκούρτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, Γιώργος Συλλούρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος, Λεωνίδας Μασοστασής και πολλοί άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου αγωνίστηκε κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 εναντίον της Αγγλικής κατοχής και σκοτώθηκε από τους Άγγλους σε μάχη που δόθηκε κοντά στο Μοναστήρι Μαχαιρά, στις 3 Μαρτίου του 1957. Υπήρξε λαμπρός επαναστάτης και πιστός στον σκοπό του αγώνα που διεξήγαγε, την απελευθέρωση και ένωση της Κύπρου με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet