Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Κοινωνία

Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, οι ενορίες της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού και ο Σύλλογος Πελοποννησίων Χολαργού – Παπάγου σας προσκαλούν στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, από τις 07:30 έως τις 10:30, στον Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού θα τελεστεί ο όρθρος και η αρχιερατική θεία λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και των αναιρεθέντων μαρτύρων, καθώς και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των πεσόντων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Ηλίας Αποστολόπουλος, δήμαρχος Παπάγου Χολαργού.

Την ίδια ημέρα, στις 18:30, στον Καθεδρικό Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τον μικρασιατικό ελληνισμός με ιστορική αφήγηση «Από την Ιωνία στο Μοριά», με θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα «Φανερωθείτε», με τραγούδια και χορούς από τα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα ενοριών και του Συλλόγου Πελλοπονησίων.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στις περιφερειακές εκδηλώσεις μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet