Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Η ζωοφιλία μας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε κάποιες περιόδους
Κοινωνία

Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Η ζωοφιλία μας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε κάποιες περιόδους

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Διεθνών Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Παπάγου-Χολαργού, Μιμή Ρουφογάλη, ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η δημοτική αρχή όσον αφορά στην αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων σχετικά με τα αδέσποτα ζώα, ενώ παράλληλα αναφέρεται στην ισορροπία που προσφέρουν στη ζωή των ανθρώπων τα ζώα συντροφιάς.

Ειδικότερα, η κ. Ρουφογάλη αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Τη δύσκολη αυτή περίοδο, που διανύουμε, όλοι έχουμε ανάγκη από στήριγμα, επικοινωνία και εμψύχωση. Όσοι έχουμε κατοικίδιο γνωρίζουμε πόσο πολύτιμη είναι η συντροφιά τους και η προσφορά τους στην υγεία μας.

Τα ζώα συντροφιάς μας δίνουν χαρά και ισορροπία στη ζωή μας, μειώνουν το αίσθημα μοναξιάς, ανακουφίζουν από το στρες, μας μαθαίνουν τις έννοιες του δεσμού και της υπευθυνότητας, επιστρέφουν στο πολλαπλάσιο την αγάπη, που τους δείχνουμε. Επιπλέον, συμβάλλουν στη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών και τα επηρεάζουν θετικά, ώστε να γίνουν πιο κοινωνικά και πιο συμπονετικά. Είναι επίσης γνωστό ότι η παρουσία των ζώων ωφελεί πολύ τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ηλικιωμένους.

Από την άλλη, έχουμε υποχρεώσεις απέναντι στα ζώα. Οφείλουμε να τα εμβολιάζουμε, να τα φροντίζουμε και κυρίως να μην τα αντιμετωπίζουμε σαν αντικείμενα, αλλά ως μέλη της οικογένειας και της κοινότητας.

Υπάρχουν, όμως, και τα αδέσποτα ζώα, που χρειάζονται κι αυτά τη φροντίδα μας. Πρέπει να τα προστατεύουμε και να γίνουμε εμείς η δική τους φωνή. Εξάλλου η ευαισθησία και το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας καταδεικνύονται στον τρόπο, με τον οποίο φερόμαστε στους αδύναμους και στα ζώα. Ο σεβασμός σε κάθε μορφή ζωής είναι σεβασμός προς τον εαυτό μας.

Στο πνεύμα αυτό και για την αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Δημιουργία Μητρώου Δεσποζόμενων Ζώων.
  • Σήμανση των αδέσποτων ζώων με τσιπ.
  • Εμβολιασμός και στείρωση αδέσποτων ζώων.
  • Έγκριση σημείων σίτισης για τα αδέσποτα ζώα.
  • Παροχή βεβαίωσης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων κατά την περίοδο των περιορισμών.
  • Ενθάρρυνση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

Επίσης, ο Δήμος προτίθεται να τοποθετήσει αστικό εξοπλισμό εξυπηρέτησης ζώων. Τέλος, θα ήθελα να εξάρω το έργο των εργαζομένων της υπηρεσίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ζωοφιλία μας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε κάποιες περιόδους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet