Διάλεξη «Δύναμη, βία και ιπποτισμός στην παιδική ηλικία και την εφηβεία» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

Διάλεξη «Δύναμη, βία και ιπποτισμός στην παιδική ηλικία και την εφηβεία» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει διάλεξη με τον ψυχίατρο, ψυχαναλυτή και συγγραφέα Νίκο Σιδέρη στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του δημαρχείου της πόλης (Περικλέους 55, Χολαργός), στο πλαίσιο συμβουλευτικής ενημέρωσης κάθε ενδιαφερόμενου.

Η διάλεξη με θέμα «Δύναμη, βία και ιπποτισμός στην παιδική ηλικία και την εφηβεία» θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

Οδηγός της προσέγγισης αυτής είναι τέσσερα ερωτήματα:

  • Γιατί τα παιδιά και οι έφηβοι σαγηνεύονται από τη δύναμη;
  • Γιατί μαγεύονται από την άνομη βία, όπως στο bullying;
  • Υπάρχει άραγε κάποια εσωτερική συνιστώσα του Φαντασιακού της παιδικότητας, που θα μπορούσε να πλαισιώσει και να εξευγενίσει αυτό τον διπλό πειρασμό;
  • Πόσο οι μεγάλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, αξιοποιούν αυτή την πολύτιμη δυνατότητα;

Η διεξοδική ανάλυση αυτών των ερωτημάτων αναδεικνύει την τεράστια παιδαγωγική αξία που έχει η μυθολογία του ιπποτισμού, με σπουδαιότερο παράδειγμα τους υπερήρωες που κατοικούν και μαγεύουν την παιδική και εφηβική ψυχή.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι η συστηματική προσέγγιση σ΄ αυτά τα θέματα να οδηγήσει και σε απαντήσεις άμεσα εφαρμόσιμες στην τάξη και στο σπίτι.

Ο Νίκος Σιδέρης είναι επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός». Το Ινστιτούτο εδρεύει στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και συνεργάζεται με το Τμήμα Πρόνοιας, παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η ψυχική στήριξη παρέχεται τόσο στους ίδιους τους ασθενείς, όσο και στους οικείους τους, ενήλικες και παιδιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet