Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία το ΓΠΣ της Κοινότητας Παπάγου
Κοινωνία

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία το ΓΠΣ της Κοινότητας Παπάγου

Με ευρεία πλειοψηφία (24 ψήφοι υπέρ και 5 κατά) ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού, με την υπ. αριθ. 66/2020 απόφαση, η παραλαβή και έγκριση της Β2 Φάσης της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) εντός των διοικητικών ορίων Κοινότητας Παπάγου» και η επικαιροποίηση των προτεινόμενων χρήσεων γης σύμφωνα με το νέο Π.Δ/γμα 59/2018 «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης.

Το τελικό κείμενο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όπως διαμορφώθηκε με τις παρατηρήσεις της δημοτικής αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας, προβλέπει και μεριμνά μεταξύ άλλων, για τα ακόλουθα:

  1. Καθορίζεται ότι η Κοινότητα Παπάγου είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας, με την εξαίρεση των οικοδομικών τετραγώνων 158α (Εθνικής Αμύνης, στο σημείο που κατασκευάζεται το νέο κτίριο Πολυϊατρείων – ΚΑΠΗ Παπάγου) και 155α (Εθνικής Αμύνης-Ολυμπιάδα).
  2. Εντάσσει στο σχέδιο πόλης επτά (7) περιοχές μεταξύ των οποίων, οι πολυκατοικίες του 20ου Προγράμματος του ΑΟΟΑ, με τους χώρους στάθμευσης αυτών και τους λοιπούς χώρους που τις εξυπηρετούν, καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις της οδού Νευροκοπίου.
  3. Δημιουργείται στην οδό Εθνικής Αμύνης και Ιερολοχιτών, Πολεοδομικό Κέντρο και μόνο στα Οικοδομικά Τετράγωνα 167β (πρώην κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος») και στο 176β (οδός Κύπρου και Εθνικής Αμύνης).

Σχετικά με τον μέσο συντελεστή δόμησης εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, καθώς και το ύψος της οικοδόμησης, ισχύει ότι αποφασίστηκε με την υπ. αριθ. 48/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή συντελεστής δόμησης 0,9 και μέγιστο ύψος 12 μέτρα.

Το ύψος της οικοδομής αυξάνεται όσο απαιτείται και μέχρι τα 14 μέτρα, σε περίπτωση που το δικαίωμα μελλοντικής δόμησης καθ’ ύψος (αέρας) έχει γεννηθεί με συμβολαιογραφική πράξη, η οποία έχει συνταχθεί  πριν την έγκριση του ΓΠΣ  και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί με το επιβαλλόμενο ύψος των 12 μέτρων.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση προωθείται προς επίλυση ένα χρόνιο θέμα της Κοινότητας Παπάγου, η έγκριση του «Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου» (ΓΠΣ), ενώ ταυτόχρονα θωρακίζεται η περιοχή, διατηρώντας τον χαρακτήρα της κηπούπολης και της αμιγούς κατοικίας και περιορίζεται η υπερδόμηση που δίνεται ως δικαίωμα με τον νέο οικοδομικό κανονισμό, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet