Εγκρίθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού
Κοινωνία

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ολοκλήρωσε την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ). Το εν λόγω σχέδιο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020»  του Πράσινου Ταμείου (Άξονας Προτεραιότητας 4 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)» και εγκρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το ΣΦΗΟ του Δήμου Παπάγου-Χολαργού χωροθετεί 33 σημεία επαναφόρτισης ηλεκτρικών Ι.Χ. οχημάτων, καθώς και επιπλέον σημεία επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ειδικών κατηγοριών (ταξί, λεωφορείων, οχημάτων μικροκινητικότητας κτλ).  

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ειδικά για τα οχήματα μικροκινητικότητας, τα Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα (ΕΠΗΟ) – ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια κ.ά. -προβλέπονται 12 θέσεις στάθμευσης και επαναφόρτισης στις δυο Κοινότητες του Δήμου.

Τέλος η δημοτική αρχή σημειώνει: «Στόχος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Δικτύου Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, ώστε να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, αλλά και να προωθήσουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet