Εκδήλωση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με θέμα «Γυναίκα και Ηγεσία»
Κοινωνία

Εκδήλωση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με θέμα «Γυναίκα και Ηγεσία»

Εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα και Ηγεσία» διοργανώνει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο δημαρχείο (Περικλέους 55, Χολαργός), στις 18:30.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να προβάλει την παρουσία των γυναικών στις θέσεις ευθύνης, καθώς και τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που συναντά στον δρόμο προς την ηγεσία, αλλά και να εμπνεύσει τη νέα γενιά να τολμήσει, να διεκδικήσει και να ηγηθεί.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Η Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγος, πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού, «Γυναίκα και Ηγεσία-Εναλλακτική πρόταση ή αναγκαιότητα;».
  • Ο Νικόλαος Σαμαράς, πρόεδρος Ελβετικού Επιμελητηρίου, συγγραφέας, «Η εξουσία-όπως και το μέλλον είναι γένους θηλυκού».
  • Η Νάνσυ Παπαλεξανδρή, ομότιμη καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, «Γυναίκα και Ηγεσία: Ισορροπία των φύλων σε θέσεις ευθύνης».

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου με τη συνεργασία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) για την προώθηση της ισότητας των Φύλων και την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στη δημόσια ζωή.

Ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος δηλώνει: «Η ηγεσία δεν έχει φύλο, έχει όραμα, ευθύνη προσφοράς. Τιμούμε όλες τις γυναίκες που καθημερινά εμπνέουν, καθοδηγούν και συμβάλλουν με το παράδειγμα τους σε μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία».

Υπεύθυνη δράσης είναι η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Ισότητας των Φύλων Γεωργία Παγώνη (213 2002831-893).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2026
Powered by Wisenet