«Ενδοοικογενειακές σχέσεις και συμπεριφορές στην περίοδο του κορωνοϊού» από τη ΔΕΠΙΣ Παπάγου-Χολαργού
Κοινωνία

«Ενδοοικογενειακές σχέσεις και συμπεριφορές στην περίοδο του κορωνοϊού» από τη ΔΕΠΙΣ Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού τη 18η Δεκεμβρίου 2019 συγκρότησε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ», όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχει ως αρμοδιότητες:

  1. Σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, συμμετέχει και υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του δήμου, εισηγείται και συμμετέχει στην εκπόνηση σχεδίων δράσης για την ισότητα των φύλων σε τοπικό επίπεδο.
  2. Διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου, τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
  3. Συνεργάζεται με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου και με δομές και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της προώθησης θεμάτων ισότητας των φύλων και δικαιωμάτων των γυναικών σε τοπικό επίπεδο.
  4. Συνεργάζεται με τις δομές του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Στο πλαίσιο του χαρακτηρισμού της 25ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες προστασίας από την Covid 19, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού έχει διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε θέματα Ισότητας, καταλήγει η διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet