Εντατικές εργασίες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού στα σχολεία
Κοινωνία

Εντατικές εργασίες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού στα σχολεία

Εντατικές εργασίες διενεργούνται από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού για την καλύτερη προετοιμασία των σχολείων ενόψει της νέας περιόδου που ξεκινά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, με στόχο να είναι όλα έτοιμα όταν χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι». 

Έτσι, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου προχωρά στον καθαρισμό των αύλειων χώρων με πλυστικά μηχανήματα, ενώ γίνονται και αντίστοιχες εργασίες στους εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, 36 σχολικοί καθαριστές τοποθετήθηκαν στα σχολεία , προκειμένου να συμβάλλουν στην προετοιμασία αυτών, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Η Υπηρεσία Πρασίνου κλαδεύει και καλλωπίζει δένδρα και κήπους. Ειδικά συνεργεία φροντίζουν για την απόφραξη φρεατίων και αποχετεύσεων ενώ διενεργούνται απολυμάνσεις των χώρων, μυοκτονίες και απεντομώσεις. 

Ακόμη, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή γίνονται ελαιοχρωματισμοί σε χώρους που παρουσίαζαν πρόβλημα. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στην στατικότητα των κτιρίων και γι’ αυτό διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Επίσης, έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές σε εγκαταστάσεις πυρόσβεσης στο πλαίσιο σύγχρονων προδιαγραφών.

Σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις θέρμανσης ειδικά συνεργεία προχώρησαν σε καθαρισμό δεξαμενών πετρελαίου -όπου υπάρχουν-, καθώς και σε συντήρηση εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και κλιματιστικών μονάδων.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τονίζει ότι προχωρά σε αυτές τις εργασίες προσφέροντας στην εκπαιδευτική κοινότητα τις καλύτερες συνθήκες για την εκπαίδευση της νεολαίας μας. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, υπέγραψε τις συμβάσεις για επιπλέον έργα στα σχολεία μας, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ.

«Eίναι εξάλλου εμφανές ότι τα σχολεία της πόλης μας βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο αναφορικά με την ποιότητα των υποδομών τους. Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά, με την δέσμευση ότι θα είμαστε πάντα παρόντες για την αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν», υπογραμμίζει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet