Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων στα Ίμια στον Παπάγο
Κοινωνία

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων στα Ίμια στον Παπάγο

Επιμνημόσυνη δέηση και και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ηρώων πεσόντων στα Ίμια Χριστοδούλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στο μνημείο τους στον Παπάγο.

Στεφάνι κατέθεσαν ο δήμαρχος της Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ταξίαρχος Σωτήριος Μπακαούκας,ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κεχρής και ο πρόεδρος του Αρχείου Μουσείου Παλαιών Χαρτών και Χαρακτικών υποναύαρχος ε.α. Γεώργιος Μάλφας.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ, ο επίτιμος δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Βασίλης Ξύδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής Θεόδωρος Μπριάνης, αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος της Κοινότητας Παπάγου, πρόεδροι Νομικών Προσώπων, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι και πολίτες του Δήμου.

Ο κ. Κεχρής δήλωσε σχετικώς με την παρουσία του στην εκδήλωση μνήμης: «Με ιδιαίτερη τιμή εκπροσώπησα τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και κατέθεσα το στεφάνι της Περιφέρειας εις μνήμην των πεσόντων ηρώων μας. Η θυσία τους θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μακραίωνη ιστορία του Έθνους μας, ως παράδειγμα φωτεινό, να μας δείχνει τον δρόμο προς τη φιλοπατρία, την αξιοπρέπεια, την ανδρεία, τη λευτεριά. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο και σε όλη τη δημοτική αρχή, που κάθε χρόνο κρατάνε ψηλά τη σημαία της ιστορικής ευθύνης και αποτίουν φόρο τιμής σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Δεν ξεχνούμε και τιμούμε αυτούς που κοίταξαν κατάματα τον θάνατο και έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών. Αθάνατοι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet