Ερώτηση της ΛΑ.ΣΥ. Παπάγου – Χολαργού στον Δήμο για την καθαριότητα και τη χρηματοδότηση των σχολείων
Κοινωνία

Ερώτηση της ΛΑ.ΣΥ. Παπάγου – Χολαργού στον Δήμο για την καθαριότητα και τη χρηματοδότηση των σχολείων

Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή Παπάγου – Χολαργού «για την ανάγκη αύξησης του προσωπικού καθαριότητας και της χρηματοδότησης στα σχολεία για να καλυφθούν οι ανατιμήσεις και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία» κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου – Χολαργού.

Στην ερώτησή της η ΛΑ.ΣΥ. Παπάγου – Χολαργού αναφέρει μεταξύ άλλων: «Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκινάει με υποστελεχωμένη την καθαριότητα στα σχολεία της χώρας και σε ομηρία τους συμβασιούχους στην καθαριότητα. Είκοσι χρόνια πλέον συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Κάθε χρόνο βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Χιλιάδες εργαζόμενεςοιπου έχουν στην ευθύνη τους την καθαριότητα και την υγιεινή στις σχολικές μονάδες, βρίσκονται κάθε χρόνο σε συνεχές άγχος για το αν θα έχουν εργασία, αν με το μισθό, που σχετίζεται με τις ώρες εργασίας τους, θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα προσλαμβάνονται για 9 μήνες και απολύονται κάθε καλοκαίρι χωρίς να γνωρίζουν αν θα έχουν δουλειά τον Σεπτέμβρη. Εργάζονται με συμβάσεις λίγων ωρών, με ωράρια λάστιχο, με εντατικοποίηση, με απλήρωτη εργασία, με μισθούς-ψίχουλα των 300 ευρώ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet