«Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού
Κοινωνία

«Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» (ELOGE) του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, παρέλαβε ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Με αφορμή την παραλαβή του βραβείου ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε:

«Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο αυτό στο προσωπικό του Δήμου μας και σε όλους τους συνεργάτες μου.

»Είχα τη χαρά να το παραλάβω από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, τον οποίο ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη στήριξη του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» (ELOGE).

»Ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Δήμους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τα μέλη του Διοικητικού και Επιστημονικού Συμβουλίου, καθώς και το προσωπικό του ΙΤΑ, για τη σημαντική συμβολή τους, στην επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος».

Λίγα λόγια για το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» (ELOGE) από η διοίκηση του Δήμου

Το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» (ELOGE) ξεκίνησε στην Ευρώπη το 2007 και υλοποιήθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδoς (ΚΕΔΕ), το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) και το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ). Αποτελείται από 12 αρχές, με σκοπό την εναρμόνιση και τη βελτίωση της τοπικής διακυβέρνησης στις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Ειδικότερα, αποδίδεται στους Δήμους που επιτυγχάνουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας στις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες, ύστερα από μια διαδικασία αξιολόγησης σε επίπεδο δημάρχου, εργαζομένων στον Δήμο, αλλά και των πολιτών, μέσω ερωτηματολογίων, που οι εμπλεκόμενοι πολίτες, συνεργάτες και εργαζόμενοι στους Δήμους μπορούσαν να συμπληρώνουν μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησε το ΙΤΑ.

Η πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ για τη συμμετοχή των ελληνικών Δήμων στο πρόγραμμα είχε λαμπρά αποτελέσματα και απέδειξε ότι οι Δήμοι της Ελλάδας διαθέτουν υψηλό επίπεδο διακυβέρνησης, κάτι που αναγνωρίστηκε και από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet