Ημερίδα «Εκπτώσεις αλλού, όχι στον Νου» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

Ημερίδα «Εκπτώσεις αλλού, όχι στον Νου» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Παπάγου – Χολαργού πραγματοποιεί την 1η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Εκπτώσεις αλλού, όχι στον Νου. Πρόγραμμα Νοητικής και Σωματικής Ενδυνάμωσης στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού» η οποία διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής, του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ημερίδα «Εκπτώσεις αλλού, όχι στον Νου»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 – 15:00 στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός). Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί επίδειξη των εφαρμοζόμενων προγραμμάτων.

Σχετικά με το Πρόγραμμα:

Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονικά υπεύθυνο τον αναπλ. καθηγητή Παναγιώτη Δ. Μπαμίδη, έχει εδώ και πλέον τεσσάρων ετών από το 2014, μια άριστη συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής (ΔΟΚΜΕΠΑ) Παπάγου – Χολαργού, για την εφαρμογή του Προγράμματος  Νοητικής  Ενδυνάμωσης (Brain HQ) ηλικιωμένων ατόμων -LLM Care.

Το χρονικό διάστημα 2014-2015, το Υγειονομικό Τμήμα εφάρμοσε σε πενήντα άτομα (50) ηλικίας 65 χρονών και άνω  το Πρόγραμμα Νοητικής Ενδυνάμωσης (Brain HQ) τα αποτελέσματα του οποίου ήταν ενθαρρυντικά και παρουσιάστηκαν στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) με θέμα «Πρόληψη στην Υγεία με πρωταγωνιστές τους Δήμους. Υγιείς και Ανθεκτικές Κοινότητες» στις 8 και 9 Ιουλίου 2016 στη Μήλο.

Το χρονικό διάστημα 2016-2018 εφαρμόστηκε το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Νοητικής και Σωματικής Ενδυνάμωσης (LLM Care) σε πενήντα (50) άτομα με φυσιολογική μνήμη, σε ασθενείς με Ήπια Γνωστική  Διαταραχή (Mild Cognitive Impairement) και ασθενείς που βρίσκονται στα αρχικά και μεσαία στάδια της νόσου Αlzheimer.

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Νοητικής και Σωματικής άσκησης – ενδυνάμωσης  LLM Care, με το συνδυασμό των πιο σύγχρονων νοητικών και σωματικών ασκήσεων, αποτελεί μια μη- φαρμακευτική παρέμβαση/λύση για τη νοητική και σωματική υγεία παρέχοντας μια αποτελεσματική προστασία ενάντια στη νοητική έκπτωση της τρίτης ηλικίας, βελτιώνοντας έτσι ενεργά την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων.

Στην 1η επιστημονική Ημερίδα θα παρουσιαστούν συνολικά τα αποτελέσματα του προγράμματος και οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν συμμετοχή για Νοητική και Σωματική Ενδυνάμωση σε νέο Πρόγραμμα Παρέμβασης.

Υπεύθυνη οργάνωσης: Αργυροπούλου Σοφία, τηλ. 210 6511772, 210 6561610, e-mail: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet