Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ δώρισαν έναν αυτόματο απινιδωτή στο Πυροφυλάκιο Χολαργού
Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ δώρισαν έναν αυτόματο απινιδωτή στο Πυροφυλάκιο Χολαργού

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δώρισαν έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στους εθελοντές δασοπροστασίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιάννης Κεχρής, εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη και παρέδωσε τον απινιδωτή στο Πυροφυλάκιο Χολαργού.

Ο κ. Κεχρής δήλωσε σχετικά: «Βασική προτεραιότητα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, είναι η προαγωγή της δημόσιας υγείας μέσα από την πρόληψη. Η ύπαρξη απινιδωτή στο πυροφυλάκιο της ΔΑΠΑΧΟ αφορά στην πρόληψη και αντιμετώπιση του αιφνίδιου θανάτου και έχει μεγάλη βαρύτητα, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τις δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες φέρνει εις πέρας το καθήκον της. Συνθήκες που αναμφίβολα χαρακτηρίζονται από έντονη πίεση και στρες και είναι συνδεδεμένες με περιστατικά καρδιακών αρρυθμιών και καρδιακής ανακοπής. Έτσι, προχωρούμε σε αυτή τη δωρεά ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για το πολύ σπουδαίο έργο που επιτελεί».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΔΑΠΑΧΟ, Στέλιος Φούρναρης, εξέφρασε τις ευχαριστίες των εθελοντών προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής για τη συνεχή στήριξη του έργου της ομάδας. Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Πετράκης. 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνιστά συνέχεια της ενίσχυσης του ιατρείου της ΔΑΠΑΧΟ με υγειονομικό φαρμακευτικό υλικό από το Ιατρείο της Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet