Θεραπευτικές ομάδες τέχνης στον Χολαργό
Κοινωνία

Θεραπευτικές ομάδες τέχνης στον Χολαργό

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, υλοποιεί τη δράση «my ART» «my STORY», σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία «ΘΑΛΠΟΣ-ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ».

Η δράση «my ART» «my STORY» στοχεύει στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας μέσω θεραπευτικών ομάδων τέχνης. Πρόκειται για μία ανοικτή δράση, η οποία απευθύνεται σε ενήλικες- ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών (φύλο, ηλικία κ.λπ.), οι οποίοι ενδιαφέρονται να πειραματιστούν και να εκφραστούν δημιουργικά προκειμένου να διερευνήσουν ζητήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουμε όλοι στην καθημερινότητά μας. 

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δύο ομάδων (10 ατόμων έκαστη) που αντίστοιχα θα ασχοληθούν με τα ακόλουθα αντικείμενα:

ΟΜΑΔΑ 1η

 Χοροκινητική και Εικαστική θεραπεία

ΟΜΑΔΑ 2η

Δραματοθεραπεία και Θεραπευτική Φωτογραφία

Οι θεματικές ενασχόλησης και για τις δύο ομάδες αφορούν στα εξής:

  1. Διαχειρίζομαι το άγχος & φροντίζω τον εαυτό μου
  2. Αναγνωρίζω & διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου
  3. Γνωρίζω τον εαυτό μου καλύτερα
  4. Συνδέομαι & επικοινωνώ με τους άλλους
  5. Πώς διαχειρίζομαι την αποτυχία;
  6. Ονειρεύομαι το μέλλον μου

Οι συναντήσεις των ομάδων θα πραγματοποιούνται κάθε 14 ημέρες στο 1ο Λύκειο Χολαργού (Καραϊσκάκη και Μελά) και η έναρξη της δράσης θα γίνει στο προσεχές διάστημα. Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης αιτήσεων, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των αιτούντων με στόχο την τελική διαμόρφωση των ομάδων.

Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνεται είτε στο πρωτόκολλο (Περικλέους 55, ισόγειο) είτε με e-mail στα: [email protected][email protected]

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης Μαρίας Αθανασάκου Μουντάκη, 213 2002831/893/6944 699587, [email protected], [email protected].

Η αίτηση συμμετοχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet