ΚΝΕ Παπάγου-Χολαργού: Στηρίζουμε την πανελλαδική μαθητική συγκέντρωση στις 11/10 για την πανδημία
reader.gr
Κοινωνία

ΚΝΕ Παπάγου-Χολαργού: Στηρίζουμε την πανελλαδική μαθητική συγκέντρωση στις 11/10 για την πανδημία

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού καλούν τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους δημότες στην πανελλαδική μαθητική συγκέντρωση, στις 11 Οκτωβρίου, προκειμένου να διεκδικήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους από την πανδημία, στα σχολεία, αλλά και προσλήψεις προσωπικού.

Ειδικότερα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ τονίζουν: «Τα σχολεία άνοιξαν και φέτος για άλλη μια χρονιά σε ακόμη χειρότερη κατάσταση. Γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία μαθητών και καθηγητών στα σχολεία. Αυτοί όμως, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, φρόντισαν να κάνουν ακόμη πιο επικίνδυνη την επιστροφή στα θρανία. Θα μας εξέπληττε αν δεν γνωρίζαμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

»Στο 2ο Γυμνάσιο του Χολαργού αποφάσισαν ότι με την αποχώρηση ενός μαθητή έφτασε η πολυπόθητη ευκαιρία τα πέντε τμήματα να γίνουν τέσσερα, εν μέσω πανδημίας. Στο Γυμνάσιο του Παπάγου είχαν ακόμη καλύτερη ιδέα. Καθώς αυξήθηκαν οι μαθητές και τα τμήματα, κατέληξαν στην τρομερή ιδέα να στοιβάξουν τμήματα των 24 παιδιών παρακαλώ, σε μίνι αίθουσες που οριακά θα έφταναν για τους 15, τους περίφημους “περιστερώνες”.

»Η κυβέρνηση μετατρέπει ένα επίτευγμα της επιστήμης, όπως το εμβόλιο, σε δικαιολογία για να αναθέσει τα πάντα στην ατομική ευθύνη χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας και θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Αν μπορούσαν θα μας έβαζαν να φτιάχνουμε και το εμβόλιο μόνοι μας. Αλλά η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται ούτε μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό που είναι ανάγκη και δικαίωμα, ούτε προφανώς δίνοντας δωρεάν gb (GigaByte) στα παιδιά. Τα παιδιά και οι γονείς δεν είναι “ψεκασμένοι”, ολοκληρωμένη ενημέρωση, πρόληψη και επάρκεια σε δομές υγείας χρειάζονται.

»Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ Παπάγου-Χολαργού καλούν τους μαθητές να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από τα πενταμελή, τα 15μελή και τις συνελεύσεις τους. Οι καθηγητές και οι δημότες να απαιτήσουν τώρα, προτού να είναι αργά, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Κανένα κενό σε καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας-προσλήψεις τώρα».

Επιπρόσθετα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ ζητούν υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό, καθώς εξηγούν ότι τα 50gb δώρο μοιάζουν με ψεκασμένο αστείο. Επίσης αιτούνται ολιγομελή τμήματα και κατάλληλες αίθουσες για μάθημα, ενώ υπογραμμίζουν «πείτε μας πόσα χρόνια πρέπει να ζήσουμε με την πανδημία για να βρείτε χρόνο και χρήματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet