ΚΟΒ Χολαργού – Παπάγου ΚΚΕ: Αστυνομική τρομοκρατία στον ποδοσφαιρικό αγώνα Χολαργού – Ηλυσιακού
Αθλητισμός

ΚΟΒ Χολαργού – Παπάγου ΚΚΕ: Αστυνομική τρομοκρατία στον ποδοσφαιρικό αγώνα Χολαργού – Ηλυσιακού

Στο πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Χολαργού και του Ηλυσιακού στο γήπεδο «Μαρκ Μαρσώ» του Χολαργού αναφέρεται η Κομματική Οργάνωση Βάσης Χολαργού – Παπάγου του ΚΚΕ, επιρρίπτοντας ευθύνες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟΒ της περιοχής για το συμβάν αναφέρει:

«Ανάμεσα σε εκατοντάδες οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένους, που με διάθεση στήριξης των ομάδων τους επέλεξαν το Σάββατο 25/3 να παρακολουθήσουν τον αγώνα ποδοσφαίρου στο γήπεδο “Μαρκ Μαρσώ” του Χολαργού, στήθηκε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Με ευθύνη της αστυνομίας και αξιοποιώντας τα επεισόδια που ξεκίνησαν εντός του γηπέδου από ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με τους φιλάθλους, διμοιρίες των ΜΑΤ οργάνωσαν ανθρωποκυνηγητό, πετώντας καπνογόνα και φωτοβολίδες κρότου-λάμψης στις γύρω γειτονιές, ανάμεσα σε οικογένειες που έπιναν καφέ, που έκαναν βόλτα, που έφευγαν από το γήπεδο, ανάμεσα σε αυτοκίνητα που κινούνταν στους γύρω δρόμους.

Η προκλητική στάση της αστυνομίας δεν έχει καμία σχέση με την προάσπιση του αθλητισμού, με την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.  Αποδεικνύεται ότι τα μέτρα που παρουσίασε με φανφάρες η κυβέρνηση της Ν.Δ. με αφορμή το τραγικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη και τη δολοφονία του Άλκη δεν στοχεύουν στη λύση του προβλήματος. Η καταστολή δεν απαντά στην αναγκαία πρόληψη που πρέπει να προαχθεί μέσα από την υγιή σχέση με τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, με χώρους δωρεάν άθλησης για τη νεολαία της πόλης μας.

Την στιγμή που πολλοί δημότες, ιδιαίτερα στον Άνω Χολαργό, έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα θύματα ληστειών, η αστυνομία επιλέγει να κάνει επίδειξη δύναμης ανάμεσα σε μικρά παιδιά και οικογένειες, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά ότι στόχος της δεν είναι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά η τρομοκράτηση του λαού και της νεολαίας, παίρνοντας “την πάσα” από ενέργειες που  αντικειμενικά αποδεικνύονται “βούτυρο στο ψωμί” για την  ένταση της καταστολής.

Καμία ανοχή στην κρατική βία και καταστολή. Παλεύουμε για να καταργηθούν τα ΜΑΤ, ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑ.ΣΗ., ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, για δημιουργία αθλητικών χώρων άθλησης για όλους, για κατάργηση όλων των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τομέα του αθλητισμού.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο σύστημα που γεννά και αναπαράγει την πολύμορφη βία, με την οποία ο λαός και η νεολαία έρχονται αντιμέτωποι στην καθημερινότητά τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet