ΚΚΕ: Τι κάνει η κυβέρνηση ώστε να λυθεί το ζήτημα των 27 μαθητών σε μία αίθουσα στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού;
google.com/maps
Κοινωνία

ΚΚΕ: Τι κάνει η κυβέρνηση ώστε να λυθεί το ζήτημα των 27 μαθητών σε μία αίθουσα στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού;

Οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου απευθύνουν ερώτηση στους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών και Υγείας σχετικά με τη λειτουργία τμημάτων με 27 μαθητές στη σχολική μονάδα του 2ου Γυμνασίου Χολαργού.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν στη σχετική ερώτηση:

Σε συνθήκες αύξησης των κρουσμάτων και με γνωστό και αναμενόμενο ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, το πρώτο σχολικό κουδούνι βρήκε τα προβλήματα συνολικά στα σχολεία της χώρας να παραμένουν, να διογκώνονται και να δυναμώνουν το κλίμα ανασφάλειας σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Άλλο ένα ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού με 27 μαθητές ανά τμήμα στην Α’ Γυμνασίου. Παρόλο που ήταν γνωστό το πρόβλημα πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά και η διεύθυνση του σχολείου προγραμμάτιζε να δημιουργηθούν πέντε τμήματα αντί για τέσσερα, ώστε να αποσυμφορηθούν λίγο οι τάξεις, ενώ το αίτημα τέθηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από τον Σύλλογο Γονέων, την Ένωση Γονέων του Δήμου Παπάγου Χολαργού και από τους μαθητές με κινητοποιήσεις, έως σήμερα λύση δεν έχει δοθεί.

Να επισημάνουμε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο, όχι μόνο υπήρχε διαθέσιμη αίθουσα, αλλά και εκπαιδευτικοί που μπορούσαν να καλύψουν τις ώρες διδασκαλίας και θα χρειάζονταν πολύ λίγες ώρες να καλυφθούν ακόμα.

Αντί να ικανοποιηθεί το αίτημα και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η Δευτεροβάθμια απέσπασε εκπαιδευτικούς από το σχολείο για να καλύψει αλλού κενά.

Αυτή είναι η υποκρισία του υπουργείου λιτότητας για την Παιδεία. Ακόμα και εκεί που έχει αίθουσες και εκπαιδευτικούς, στοιβάζει τους πάντες για να μειώσει το κόστος. Αυτός είναι ο ρεαλισμός της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία να λειτουργούν με στοιβαγμένους μαθητές στις τάξεις, με ελλείψεις στην καθαριότητα, με ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Η πολιτική του κόστους-οφέλους της Ε.Ε., που πιστά ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, είναι αυτή που θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι όποιες εξαγγελίες για την προστασία από την πανδημία αποτελούν ένα ανεφάρμοστο ευχολόγιο, που σκοπό έχει να συνεχίσει η κυβέρνηση να κουνάει το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης, όταν με κρατική ευθύνη δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν ακόμα και τα ελάχιστα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση ώστε:

  1. Να υπάρξει αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.
  2. Άμεσα να ικανοποιηθεί το αίτημα μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών για να αξιοποιηθεί η αίθουσα διδασκαλίας που υπάρχει και παραμένει κενή, ώστε τα τέσσερα τμήματα της Α’ Γυμνασίου με 27 μαθητές, να γίνουν τουλάχιστον πέντε, με λιγότερους μαθητές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet