ΛΑ.ΣΥ. Παπάγου – Χολαργού: Με ανεδαφικές δικαιολογίες η δημοτική αρχή έκοψε τον ιστορικό ευκάλυπτο στο «Μ. Μαρσώ»
Φωτογραφία: ΜyXolargos.gr
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Παπάγου – Χολαργού: Με ανεδαφικές δικαιολογίες η δημοτική αρχή έκοψε τον ιστορικό ευκάλυπτο στο «Μ. Μαρσώ»

Ότι «η δημοτική αρχή αποφάσισε να κόψει τον ιστορικό ευκάλυπτο στο γήπεδο Χολαργού “Μακ Μαρσώ” με ανεδαφικές δικαιολογίες», τονίζει ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου – Χολαργού.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει:

«Τον μήνα που γιορτάζεται η Ημέρα Περιβάλλοντος αποφάσισε η δημοτική αρχή Παπάγου – Χολαργού να κόψει τον ιστορικό ευκάλυπτο στο γήπεδο Χολαργού, με ανεδαφικές δικαιολογίες.

Ο ουσιαστικός λόγος είναι ότι το πράσινο η συντήρηση, ανάπτυξή του και η συνύπαρξη με άλλες χρήσεις (καθαρισμός, κλάδεμα, κ.λπ.) είναι κόστος για τη δημοτική αρχή, που πιστή στην πολιτική λιτότητας για τις κοινωνικές ανάγκες θέλει να μειώνει συνεχώς.

Τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι δημοτικές αρχές Ν,Δ,-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν και στηρίζουν την ανάπτυξη των κερδών εις βάρος όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.

Ταυτίζονται στη στήριξη της οικονομίας της αγοράς και της “πράσινης” ανάπτυξης (στην ενέργεια, στη διαχείριση των απορριμμάτων, κ.α.) που συνεχίζει να καταστρέφει το περιβάλλον, με κριτήριο το κέρδος των λίγων και που την χρυσοπληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι (ενέργεια, τρόφιμα, κ.λπ.).

Η προστασία των δασών και του περιβάλλοντος, η υγεία και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του λαού δεν χωράνε στο σύστημά τους. Οι πόλεμοι που όλοι τους στηρίζουν την συμμετοχή της χώρας σε αυτούς δείχνουν ότι κριτήριο των πολιτικών τους δεν είναι η λαϊκή ευημερία, αλλά η στήριξη των ανταγωνισμών για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Μπορούμε να είμαστε εμπόδιο στα σχέδιά τους, να τους σταματήσουμε, να ανοίξουμε τον δρόμο της αντίθετης πορείας, της ανάπτυξης της λαϊκής ευημερίας σε όλες της πλευρές της ζωής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet