Με Δ. Σολωμό και γαλανόλευκη όψη γιορτάζει το 1821 ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού
Κοινωνία

Με Δ. Σολωμό και γαλανόλευκη όψη γιορτάζει το 1821 ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, στο πλαίσιο του επετειακού έτους 2021, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Eπανάσταση του 1821, συνεχίζει τις διαδικτυακές εκδηλώσεις με την ανάγνωση και ερμηνεία ενός εκ των κορυφαίων έργων του Διονυσίου Σολωμού.

Το ποιητικό σύνθεμα «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» θα αναγνώσει η ηθοποιός Γεωργία Ζωή, ενώ την εκδήλωση θα συνοδεύσει μουσικά με το κλαρίνο του ο Πάρις Μάμμας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού www.dpapxol.gov.gr, τη σελίδα Facebook (https://www.facebook.com/papxol) και το κανάλι Youtube (https://www.youtube.com/…/UCCuTm1yWsx1pNgbUGA07ifA/videos) του Δήμου.

Εν τω μεταξύ, στα χρώματα της Γαλανόλευκης «ντύθηκε» το δημαρχείο της πόλης, ενώ έντονος είναι και ο σημαιοστολισμός της, προς τιμήν των ηρώων της πατρίδας μας, 200 χρόνια μετά την κήρυξη της Επανάστασης και του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας.

Φωτίσαμε το δημαρχείο μας στα χρώματα της Γαλανόλευκης

«Φωτίσαμε το δημαρχείο μας στα χρώματα της Γαλανόλευκης και σημαιοστολίσαμε την πόλη μας, τιμώντας τους ήρωες της πατρίδας μας, 200 χρόνια μετά την κήρυξη της επανάστασης και του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας» σημειώνει ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσθέτει:

«Μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να γιορτάσουμε την Εθνική μας Επέτειο όπως θα θέλαμε, αλλά θα τη γιορτάζουμε σε όλη τη χώρα και στον Δήμο μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως αρμόζει στο μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός. Ας κυματίζει παντού η Γαλανόλευκη Σημαία, το ιερότερο σύμβολο του έθνους μας, το σύμβολο της εθνικής ενότητας και της πίστης μας, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού προς τους μεγάλους Έλληνες του 1821. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet