Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή διάλεξη για την κυβερνοασφάλεια από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού
Κοινωνία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή διάλεξη για την κυβερνοασφάλεια από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Σύγχρονα Φαινόμενα-Διαδικτυακή Ασφάλεια-Κανόνες-Συμπεριφορές-Μύθοι και Πραγματικότητες», που διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Ελευθέρου Πανεπιστημίου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην διάλεξη, την οποία συντόνιζε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης κ. Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, συζητήθηκε η εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο και οι κίνδυνοι που προκύπτουν, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Μανώλης Σφακιανάκης, αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ. και ιδρυτής και πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας-CSIi και η Καλλιόπη Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας-CSIi.

Κατά τη διαδικτυακή συζήτηση αναλύθηκε το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης, της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της επικινδυνότητας από την υπερβολική έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και οι απάτες που εντοπίζονται αυτό το διάστημα στις διαδικτυακές πλατφόρμες, ενώ απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων, επισημαίνει διοίκηση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Σφακιανάκης πρότεινε την άμεση συνεργασία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με το Ινστιτούτο CSI, μέσω της πιλοτικής εφαρμογής προγραμμάτων εκμάθησης τεχνολογίας για μαθητές, με τον δήμαρχο κ. Ηλία Αποστολόπουλο να αποδέχεται την πρόταση.

«Είμαστε έτοιμοι να είστε ο πρώτος Δήμος που θα αγκαλιάσει το CSI πιλοτικά. Είναι τιμή για το CSI ένας Δήμος, όπως είναι ο δικός σας να είναι κοντά και να είναι ο πρώτος που θα δοκιμαστεί το CSI. Μαθητές από όλη την Ελλάδα διδαχθούν ρομποτική και τεχνολογία δωρεάν» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet