Ξεκινά το πρόγραμμα καταπολέμησης της κάμπιας των πεύκων στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού
Κοινωνία

Ξεκινά το πρόγραμμα καταπολέμησης της κάμπιας των πεύκων στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Βιολογικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του εντόμου πιτυοκάμπης (κάμπια των πεύκων) θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Συγκεκριμένα, το πεδίο εφαρμογής τους είναι το πάρκο «Στρατάρχου Αλεξ. Παπάγου», το άλσος Χολαργού, σχολεία, παιδικές χαρές και πευκόφυτες πράσινες γραμμές.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η εταιρεία ψεκασμών φυτοπροστασίας χρησιμοποιεί βιολογικά σκευάσματα φιλικά προς το περιβάλλον και εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο, τα ζώα και τα ωφέλιμα έντομα.

Κατά τη διάρκεια των ψεκασμών παρακαλούνται οι πεζοί να μην πλησιάζουν την οριοθετημένη περιοχή. Η απομάκρυνση της κορδέλας θα γίνει όταν στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό (1-2ώρες αρκούν).

Η κάμπια ή πιτυοκάμπη (Thaumetopoea pityocampa) είναι ένας από τους σημαντικότερους εχθρούς όλων των πεύκων. Οι προνύμφες του εντόμου καταναλώνουν μεγάλο μέρος της φυλλικής επιφάνειας των πεύκων, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά η ανάπτυξη των νεαρών δένδρων, ενώ μεγάλες προσβολές για συνεχόμενα έτη μπορεί να οδηγήσουν και στην ξήρανση νεαρών, αλλά και μεγάλων σε ηλικία πεύκων. Χαρακτηριστικό, επίσης, της προνύμφης (κάμπιας) είναι και οι αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλεί (αλλεργίες) σε όποιον τις πλησιάζει με τοξίνες που ερεθίζουν δέρμα, μάτια και το αναπνευστικό σύστημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet