Ομαλά ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

Ομαλά ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Με ασφάλεια και με χαμόγελα άνοιξαν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, όπου το προσωπικό υποδέχεται σταδιακά τα παιδιά, τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, ακολουθώντας τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

«Με καθημερινή και σχολαστική καθαριότητα, απολυμάνσεις και υγειονομικό υλικό σε όλους τους χώρους, φροντίζουμε ώστε τα παιδιά μας να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον, καθώς και για την ομαλή προσαρμογή τους στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία», σημειώνει η διοίκηση.

Σημειώνεται, επίσης, ότι με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική επιτροπή αποφασίστηκε, η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών:

1) Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.

2) Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

3) Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.

4) Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Με καθημερινή και σχολαστική καθαριότητα, απολυμάνσεις και υγειονομικό υλικό σε όλους τους χώρους,  ο Δήμος φροντίζει, όπως σημειώνει, ώστε τα παιδιά να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον, καθώς και για την ομαλή προσαρμογή τους στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών Παπάγου – Χολαργού είναι πλήρως ενημερωμένο για τα απαραίτητα μέτρα τα οποία πρέπει να υιοθετήσουν, αλλά και για τον τρόπο ορθής διαχείρισης και προσέγγισης των παιδιών, σε σχέση με την ατομική υγιεινή, αλλά και με τη νέα πραγματικότητα.

«Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία, υπομονή και δύναμη» το μήνυμα της δημοτικής αρχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet