Πιασμένοι Χέρι – Χέρι… οι μαθητές Παπάγου και Χολαργού τίμησαν την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Κοινωνία

Πιασμένοι Χέρι – Χέρι… οι μαθητές Παπάγου και Χολαργού τίμησαν την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 η καλλιτεχνική εκδήλωση «Πιασμένοι Χέρι – Χέρι» – Ευαισθητοποίηση, Κατανόηση, Αποδοχή.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού, Μαρίας Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου, η οποία είχε και την ευθύνη για το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Ο παρολυμπιονίκης Γιάννης Σεβδικαλής αναφέρθηκε στην προσωπική του αναπηρία και δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού που βρέθηκαν στο κατάμεστο αμφιθέατρο του δημαρχείου.

Ακολούθησε η επιτυχημένη παράσταση «Ορνιθοσκαλίσματα» από το θεατρικό τμήμα του Κέντρου «Ετία» Νέου Ψυχικού για παιδιά με νοητική υστέρηση. Την επιμέλεια του θεατρικού έργου είχε ο κ. Δημοσθένης Αμπράζης.

Στη συνέχεια η Χορωδία του Κέντρου «Εστία» τραγούδησε με την επιμέλεια της μαέστρου Βιργινίας Παυλοπούλου.

Τέλος, ακούστηκαν τραγούδια από το ερασιτεχνικό μουσικό σύνολο «Αρίων», στο οποίο συμμετείχαν οι Δημήτριος Κασκανιώτης, Γιώργος Νικολόπουλος, Θοδωρής Κυρίτσης και Θοδωρής Τρυποσκιάδης

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού απένειμε σε όλους τους συντελεστές αναμνηστικές πλακέτες, καθώς και καπελάκια στα παιδιά της «Εστίας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης 40 άτομα από το Κέντρο Αποκατάστασης Αιγινήτειου με τη συνοδεία της κοινωνικής λειτουργού Κατερίνας Κουρέτα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet