Πλήθος κόσμου σε εκδήλωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης για τη γυναίκα
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου σε εκδήλωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης για τη γυναίκα

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού τίμησε τη γυναίκα με ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στη Γυναίκα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού.

Σύμφωνα με την παράταξη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ενώπιον 420-450 φίλων της. «Η συναυλία αυτή αφιέρωμα ήταν ένα ελάχιστο δείγμα της αναγνώρισης της προσφοράς της γυναίκας και του πολυδιάστατου ρόλου της. Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από όσους μη βρίσκοντας κάθισμα αναγκάσθηκαν να φύγουν», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, σε χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε ότι ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας συμβολίζει τους αγώνες της για πλήρη ένταξη στη δημιουργική ποικιλομορφία της κοινωνίας μας.

«Οι γυναίκες είναι σύμβολα δύναμης και αδιάκοπου αγώνα και αυτή η διαπίστωση δεν αποτελεί ψευδαίσθηση ότι οι πολιτικές της ισότητας λειτουργούν μόνο σε επετειακές εκδηλώσεις. Δυστυχώς, δικαιώματα που μέχρι τώρα θεωρούσαμε ως κεκτημένα για τις γυναίκες, έχουν πληγεί από τις αλλαγές που επέφερε η κρίση. Είναι ανάγκη λοιπόν, να αποκτήσει και πάλι νόημα η ισότητα των φύλων. Και εδώ το βάρος πέφτει και πάλι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία, όλα αυτά τα χρόνια, ανέλαβε με επιτυχία τον κοινωνικό της ρόλο» επισήμανε.

Με την έναρξη της εκδήλωσης η δημότης Παπάγου – Χολαργού, καθηγήτρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Ευρυδίκη Μπέσιλα-Βήκα παρουσίασε το θέμα «Η ανισότητα των φύλων στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες». Ήταν μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση, κατά την οποία η κ. Μπέσιλα-Βήκα παρουσίασε στο κοινό τη σημερινή εικόνα της γυναίκας.

Ακολούθως η παράταξη τίμησε:

  • Την επίτιμη δήμαρχο Παπάγου και πρώην αντινομάρχη Αθήνας Πίτσα Λιάπη, την, όπως σημειώνεται από την παράταξη, «αγωνίστρια της Αυτοδιοίκησης, την πρωταθλήτρια της προσφοράς, τη δήμαρχο του ζεστού λόγου».
  • Την αγωνίστρια ΑμεΑ Αναστασία Ανδριτσάκη, που διακρίνεται για την ενασχόλησή της με την κοινωνική αγωγή.
  • Την πολύτεκνη μητέρα Ειρήνη Πρωτόπαπα, για την προσφορά και αφοσίωση στην ανατροφή των πέντε παιδιών της.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη ευχαριστεί τη πρόεδρο της Χορωδίας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, Βάσω Παπασυριοπούλου, τους χορωδούς και τον μαέστρο Αιμίλιο Γιαννακόπουλο για τις μοναδικές ερμηνείες των τραγουδιών που προσέφεραν στους παρευρισκόμενους.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης. «είναι βέβαιο ότι από αυτά τα κομμάτια που ακούσαμε, υπάρχουν ερμηνείες που ακούστηκαν ίσως για πρώτη φορά. Τούτο δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην παρουσία της εκλεκτής Χορωδίας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού στην εκδήλωση».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Αρίσταρχος Γκρέκας, ο επίτιμος δήμαρχος Χολαργού Χαράλαμπος Σκούρτης, ο πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας Γιάννης Παπανδρέου, ο πρώην βουλευτής Βασίλειος Μπρακατσούλας.

Ακόμη παρέστησαν ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού και νυν πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, Δημήτριος Οικονόμου, η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χολαργού και πρόεδρος του Ιδρύματος Ζουρούδη, Κωνσταντίνα Καλλιοντζή, οι πρώην αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Μιμή Ρουφογάλη και Δημήτριος Τούτουζας, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Λουκάς Ρίζος, Ένι Ευαγγελοπούλου και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος των Λακώνων Θεόδωρος Γκλεζάκος.

Από τους πολιτιστικούς συλλόγους παρέστησαν η πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης «Ελληνική Εστία», Μαίρη Οικονόμου, η πρόεδρος της «Φλόγας Αγάπης», Γωγώ Ζουρμπάκη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αλέξανδρος», Αλέκος Βογιατζής, και το μέλος του Δ.Σ. Κάκης Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος των Κρητών, Κώστας Καπετανάκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παπαγιωτών και Φίλων», Στάμος Ηλιάδης και η γενική γραμματέας Αλέκα Μουτάφη.

Ακόμη παρέστησαν η πρόεδρος του Συλλόγου «Αγάπη και Φροντίδα», Νανά Κουμπλή, ο πρόεδρος της «Περιηγητικής Λέσχης», Βάιος Κρανιώτης και η γραμματέας, Μιρέλλα Γαϊτανάκη, η πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου, Γωγώ Προκοπίου, ο πρόεδρος των «Φίλων των Αναπήρων», Κωνσταντίνος Κούτρας, ο γενικός γραμματέας των Μακεδόνων και Θρακών, Βασίλειος Τσιαφάκης, εκπροσωπώντας την πρόεδρο,  Αμαλία Λιάχνη.

Επίσης παρέστησαν η γενική γραμματέας της «Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος», κ. Αγγελή, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο, Βασίλειο Θεοτοκάτο, η γενική γραμματέας των «Καρδιτσιωτών της Αθήνας», Θωμαΐς Τσίπρα, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο, Κώστα Κουσαή, η αντιπρόεδρος των Λαρισαίων της Αθήνας, Αργυρώ Γέμτου, εκπροσωπώντας την πρόεδρο, Μαρία Παπαμάρκου, ο πρόεδρος της «Ενώσεως Χορωδιών Ελλάδος», κ. Οικονόμου, και ο μαέστρος κ. Κουρής.

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση ο κ. Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας στην αποφώνησή του, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του για την τόσο σημαντική βοήθειά τους, απευθυνόμενος στους παριστάμενους φίλους τους ευχαρίστησε και πάλι και τόνισε ότι «με την παρουσία τους δείχνουν ότι στηρίζουν και συμπαρίστανται στην προσπάθειά». Παράλληλα, τόνισε ότι «μπορούμε να παρέχουμε στον Δήμο και στους δημότες μας μια άλλη πρωτόγνωρη ποιότητα υπηρεσιών σύγχρονη, ανθρώπινη και αποτελεσματική. Υπηρεσίες τις οποίες πιστεύουμε ακράδαντα ότι δικαιούνται. Η προσφορά μας έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, με τον δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας στην πρώτη γραμμή, στον οποίο δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα του. Δύναμή μας η αγάπη σας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet