«Πλημμύρισαν» από κόσμο, συνθήματα και οργή για τα Τέμπη οι δρόμοι του Δήμου Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

«Πλημμύρισαν» από κόσμο, συνθήματα και οργή για τα Τέμπη οι δρόμοι του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Μεγάλη διαδήλωση στο δημαρχείο Χολαργού και πορεία μέχρι τον Παπάγο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 7 Μαρτίου, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Χολαργού – Παπάγου (μέλος ΟΓΕ), με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκατοντάδες γυναίκες, γονείς μαζί με τα παιδιά τους, μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον Δήμο, κάτοικοι της περιοχής.

Στη συγκέντρωση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών, συμμετείχε η συντριπτική πλειονότητα των Συλλόγων Γονέων του Δήμου σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παιδικών σταθμών, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Χαλανδρίου – Χολαργού – Αγ. Παρασκευής – Ψυχικού – Βριλησσίων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής» και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Αφού έγινε απαγγελία του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της απουσίας», μίλησαν η Θάλεια Σπυράτου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, ο Νίκος Παπασπύρου, πρόεδρος του ΣΕΠΕ «Ο Περικλής», η Ελισάβετ Ζέπου, από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου και ο Μάκης Μακρής, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.

Κατά τη διάρκεια της μαζικής και μαχητικής πορείας ακούστηκαν συνθήματα όπως «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ, δικαίωση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», «Τρενάκι του τρόμου υπάρχει στο allou, για εμάς και τα παιδιά μας ασφάλεια παντού», «Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να παλέψουμε για ασφαλή σχολεία», «Θέλουμε ασφάλεια για εμάς και τα παιδιά μας, δε θα περιμένουμε να έρθει και η σειρά μας» κ.ά.

Οι μαθητές που συμμετείχαν είχαν φτιάξει ζωγραφιές με μηνύματα καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη, ενώ στο τέλος της διαδήλωσης 57 φαναράκια για τους 57 αδικοχαμένους νεκρούς πέταξαν στον ουρανό του Παπάγου.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 12.00, στο Μετρό του Χολαργού και στις 12.30 στα Προπύλαια.

Έχει εξασφσλιστεί και πούλμαν που θα αναχωρήσει από το Μετρό Χολαργού στις 12.00 (με προτεραιότητα μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους και παιδιά).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet