Το νέο δίκτυο οδοφωτισμού στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού μπορεί να φέρει μειώσεις στα δημοτικά τέλη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το νέο δίκτυο οδοφωτισμού στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού μπορεί να φέρει μειώσεις στα δημοτικά τέλη

Συμπληρώθηκε ένα, περίπου, έτος από την εγκατάσταση του νέου δικτύου οδοφωτισμού στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, την πλήρη ανάπτυξη και τη λειτουργία του. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή «πρόκειται για την μεγαλύτερη αντικατάσταση-αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού της πόλης εδώ και δεκαετίες, καθώς εγκαταστάθηκαν 5.372 νέα φωτιστικά σώματα».

Ο νέος φωτισμός συμβάλλει στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, αλλά και της εν γένει ασφαλούς κυκλοφορίας των πολιτών μέσα στην πόλη. Επιπλέον, το έργο που υλοποιήθηκε στον Δήμο αποτελεί το πρώτο έργο Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) στην Ελλάδα, με πιο θερμή επιλογή θερμοκρασίας χρώματος (3.000 Κ) στα φωτιστικά, με σκοπό τη δημιουργία πιο φιλικών συνθηκών κυκλοφορίας και την αποφυγή του φαινομένου της φωτορύπανσης.

Η δημοτική αρχή υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι «τα αποτελέσματα από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του συστήματος είναι εντυπωσιακά, ενώ η συνολική ενεργειακή κατανάλωση του Δήμου με τη λειτουργία του παλαιού δικτύου (έτος βάσης 2016) ανερχόταν σε 6,141 εκατ. κιλοβατώρες (kWh)».

Στη σχετική ενημέρωση αναφέρεται ότι με τα πρώτα δείγματα λειτουργίας του νέου δικτύου, η ετήσια κατανάλωση μειώνεται σε περίπου 1,010 εκατομμύρια kWh, δηλαδή το ετήσιο ενεργειακό όφελος ανέρχεται σε 5,131 εκατ. kWh. Η εξοικονόμηση ενέργειας υπερβαίνει το 80%, με σαφή οικονομικά, αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Βάσει των δεδομένων που έχουν καταγραφεί από την έναρξη λειτουργίας του νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η μείωση στην εκπομπή ρύπων CO2 (kg/έτος) θα κυμανθεί άνω των 5.800.000,00 kg, με αποτέλεσμα ο Δήμος στο τέλος του πρώτου έτους λειτουργίας να έχει έναν από τους υψηλότερους μέσους όρους μείωσης ρύπων/κάτοικο. «Ένα σημαντικό στοιχείο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, για την προάσπιση του μικροκλίματος και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης μας», όπως σημειώνει η δημοτική αρχή.

Παράλληλα, ο Δήμος θα καρπωθεί και αντίστοιχα οικονομικά οφέλη, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει τη συντήρηση και ορθή λειτουργία του νέου δικτύου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης που υλοποιείται, καθίσταται δυνατή και η απορρόφηση της αναμενόμενης αύξησης στην τιμή της kwh.

«Ολοκληρώνοντας έγκαιρα την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού, δεν θα υποστούμε τις συνέπειες της επερχόμενης αύξησης στην τιμή της kWh, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή και η μείωση των δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού. Η εξοικονόμηση των οικονομικών πόρων που προκύπτει από την υλοποίηση του έργου, και παρά την επερχόμενη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, θα αρχίσει να αποδίδεται άμεσα στους πολίτες, και ήδη από το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το έτος 2022, μελετάμε τη μείωση των δημοτικών τελών που αντιστοιχούν στις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet