Στα εγκαίνια του στρατοπέδου «Υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε» ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
Κοινωνία

Στα εγκαίνια του στρατοπέδου «Υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε» ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

O δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, έδωσε το «παρών» στην τελετή συγκρότησης και ενεργοποίησης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) και της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ), καθώς επίσης και τα εγκαίνια του στρατοπέδου «Υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε» και των εγκαταστάσεων της ΔΔΕΕ στη βόρεια πλευρά του στρατοπέδου «Φακίνου», το οποίο βρίσκεται στα όρια του Δήμου.

Η ΔΕΠ είναι μία αυτόνομη Διοίκηση, με διοικητή τον αντιστράτηγο Γιώργο Τσιτσικώστα, που ασκεί τη διοίκηση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, επισημαίνει η δημοτική αρχή Παπάγου-Χολαργού.

Αναφερόμενος στη ΔΕΠ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι με τη ανασυγκρότηση των ειδικών δυνάμεων διευρύνεται το πεδίο δυνατοτήτων τους και ενισχύεται η διακλαδικότητα. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι «καθίσταται εφικτή η τυποποίηση στην εκπαίδευση και τις διαδικασίες με προφανή οφέλη, ενώ αποκτώνται κοινή διακλαδική αντίληψη, κοινή κουλτούρα και ενισχυμένη αλληλεγγύη που αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος για τις ειδικές δυνάμεις».

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο διοικητής της ΔΕΠ, αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, καθώς και ο διοικητής της ΔΔΕΕ, υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet