Συζήτηση στο Δ.Σ. Παπάγου – Χολαργού για την καθαριότητα στα σχολεία ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση
Κοινωνία

Συζήτηση στο Δ.Σ. Παπάγου – Χολαργού για την καθαριότητα στα σχολεία ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου – Χολαργού και ο επικεφαλής της δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Ρεκλείτης, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και βάσει του άρθρου 5 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αιτούνται τη συζήτηση και απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου του θέματος «Συζήτηση και λήψη απόφασης για άμεσα μέτρα που αφορούν την καθαριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα σχολεία του Δήμου, αλλά και γενικότερα».

Το εν λόγω πρόβλημα αποκτά επείγοντα χαρακτήρα και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, αναφέρει η παράταξη, καθώς η έλλειψη καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για τον επιπρόσθετο λόγο της έξαρσης των ιώσεων την παρούσα περίοδο.

Σχετικά με την έξαρση της εποχικής γρίπης και των ιώσεων υπάρχουν σαφείς οδηγίες από το υπουργείο Υγείας (Αρ. Πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.4133/23-1-2020), τις οποίες έχει διαβιβάσει το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων στις διευθύνσεις των σχολείων, για την απρόσκοπτη εφαρμογή των οποίων αυτονοήτως απαιτείται η εξασφάλιση ανάλογου προσωπικού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς η κείμενη νομοθεσία ορίζει ότι την ευθύνη για την καθαριότητα των σχολείων έχουν οι ΟΤΑ, τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση.

«Ζητάμε τη λήψη απόφασης έτσι ώστε ο Δήμος να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών για την εξασφάλιση της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας με την αντίστοιχη χρηματοδότηση, μιας και η ανάγκη για καθαριότητα των σχολείων είναι πάγια, αναφέρει η παράταξη στο αίτημά της και καταλήγει:

«Ζητάμε τη λήψη απόφασης για την άμεση αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων καθαριότητας και την εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας, με την προσωρινή μετακίνηση υπαλλήλων της καθαριότητας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού στα σχολεία μέχρι να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet