Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων: «Όχι» στην τοποθέτηση καμερών στο 2ο Δημ. Σχολείο Χολαργού
Κοινωνία

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων: «Όχι» στην τοποθέτηση καμερών στο 2ο Δημ. Σχολείο Χολαργού

Στη συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 20/5/2021, με θέμα «Τοποθέτηση καμερών στον προαύλιο χώρο του σχολείου και μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου, για την αποφυγή βανδαλισμών», ανακοινώθηκε η πρόθεση του Δήμου για τοποθέτηση καμερών στο σχολείο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, όπως ενημερώνει το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η διοίκηση του Συλλόγου αναφέρει:

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων έχει κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί για την ανάγκη να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα επαρκούς φύλαξης του σχολείου.

Τόσο σε συνεδριάσεις Σχολικών Συμβουλίων όσο και με επιστολές προς τον Δήμο, έχουμε ζητήσει να υπάρχει προσωπικό φύλαξης καθημερινά και τις ώρες λειτουργίας του σχολείου και όταν αυτό είναι κλειστό, επαρκής φωτισμός, σύστημα συναγερμού σε όλα τα κτήρια, ανύψωση των κιγκλιδωμάτων σε σημεία που παραμένουν εύκολα προσβάσιμα. Παρόλα αυτά, τα αιτήματά μας δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Η «λύση» που προτείνεται, με την τοποθέτηση καμερών, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, δεν μας βρίσκει σύμφωνους, για τους παρακάτω λόγους:

  • Είναι αμφίβολη η αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου, καθώς αυτές μπορούν να καταστραφούν από όσους επιδιώκουν τους βανδαλισμούς, έχοντας ως συνέπεια το σχολείο να παραμένει αφύλαχτο.
  • Παρά τις διαβεβαιώσεις για λειτουργία των καμερών μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και συνολικά της σχολικής κοινότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet