Εορτασμός απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ι.Ν. Παναγιάς Φανερωμένης Χολαργού
Κοινωνία

Εορτασμός απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ι.Ν. Παναγιάς Φανερωμένης Χολαργού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Ιερός Ναός Παναγιάς Φανερωμένης Χολαργού πραγματοποίησε, την Κυριακή 22 Αυγούστου, πανηγυρικό εσπερινό, όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Αποστολόπουλος σημειώνει, σχετικά, να εξής:

«Η Εκκλησία μας τιμά, στις 23 Αυγούστου, την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ημέρα γιορτής για τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

»Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού της πόλης μας, τελέστηκε σήμερα ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ωρεών, Φιλόθεου. Χρόνια πολλά, με υγεία και δύναμη».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κεχρής, ο οποίος έδωσε το «παρών» στον πανηγυρικό εσπερινό σημειώνει:

«Με μεγάλη μου χαρά έλαβα την τιμή και φέτος να εκπροσωπήσω την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

»Χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ωρεών, Φιλόθεου, παρουσία του δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής κλείνουμε τον εορταστικό κύκλο που έχει ως κέντρο του το ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τιμούμε την Παναγία μας, πρωτίστως, για τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραμάτισε στο μυστήριο της Θείας Οικονομίας. Όμως, μέσα στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών του Αυγούστου, η σκέψη μας δεν φεύγει ούτε λεπτό από τους συμπολίτες μας που περνούν δύσκολες στιγμές, από τις πρόσφατες καταστροφές. Όπως η Παναγία μας, η Μητέρα της Ζωής, κρατά τον Χριστό και παραμένει ενωμένη με τον Θεό, έτσι και εμείς διατηρούμε δυνατή την πίστη μας και παραμένουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο αύριο.

»Χρόνια πολλά σε όλους! Η Παναγία ας γίνει φως στο σκοτάδι του καθενός! Να μας σκεπάζει και να μας προστατεύει όλους!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet